Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zpověď muže z podsvětí: Proč Jonákovi prostřelili držku?

Autor: oj - 
16. května 2014
13:23

Ivan Jonák před třemi týdny opustil vězení, kde si odseděl celý 18letý trest za objednávku vraždy manželky Ludviky. Dodnes tvrdí, že je nevinný. Jeho dcery mu věří. Podsvětí se ale bývalému mafiánovi bez mafie jenom směje.

„Ivan je pro nás hloupá nula, která nikdy nic nedokázala. Vrcholem bylo, když ze sebe tehdy dělal chudáka, který s prostřelenou držkou utekl popravčí četě, ale oni ho přitom střelili jen proto, že dlužil doplatek za smrt Ludviky,“ tvrdí zdroj z pražské galerky, jehož výpověď získal server extra.cz. Faktem ale zůstává, že pouhý den před tímto útokem Jonákovi neznámí útočníci podminovali auto. Silný výbuch poškodil auto i okna okolních domů. Jonák díky speciálně upravenému podvozku vyvázl bez vážnějších zranění.

Zdroj ze zločineckého prostředí Prahy ale trvá na svém. „To jen lidi mají rádi báchorky o nevinnejch. Ivan je vlastně chudák, co nic nemá, a jak jsme viděli lidi, kteří na něj čekali před věznicí, ani mít nebude!“ dodal muž s tím, že o Jonákově vině v podsvětí nikdo nikdy nepochyboval.

Ludvika Jonáková byla zavražděná ve svém stánku se zeleninou 7. dubna 1994. Ivan Jonák byl zatčen a obviněn z organizování vraždy manželky. Dva roky seděl ve vyšetřovací vazbě. Pak ho pustili na kauci na svobodu a v lednu 1997 Jonáka soud zprostil obžaloby.

Podle jeho tehdejšího advokáta Josefa Lžičaře policie udělala ve vyšetřování mnoho přešlapů. Vůbec se prý nezabývala dvěma pokusy o Jonákovo zavraždění. Navíc zbraň, kterou zabili Ludviku nedokázali najít. Nakonec ji prý přinesl náhodný svědek.

Jonák si pak užil ještě jeden rok svobody. Nakonec ho soud poslal na 18 let do vězení. Dva roky odsezené ve vazbě se mu započítaly.

Již toto pondělí vychází nová kniha z krimi edice Blesku Ivan Jonák: Mafián bez mafie. Již toto pondělí vychází nová kniha z krimi edice Blesku Ivan Jonák: Mafián bez mafie. | archiv Blesku


ruudazvostravy ( 17. května 2014 15:31 )

No,von měl tu pusynku trochu šeydrem a éklovalo se mu dát lóve za plastyku,tak mu dobrey kámoš uďál ze známosti službyčku sadarmo.

moiaza ( 17. května 2014 11:43 )

Dění okolo Ivety pomalu končí, nastupuje ubohá nula. Blesk bude mít opět žně. Ještě že toho grázla pustili. Blesk by si ho musel jinak vymyslet. Čím větší nula, tím větší popularita.

ninka64 ( 17. května 2014 09:51 )

Proboha koho zajímá tento kriminálník, to si novináři nemohou najít jiné téma?

zarazenyprd ( 17. května 2014 08:38 )

Proč prostřelili držku nějakému hovadu? Vaše starosti bych tedy chtěl mít.

agent007 ( 16. května 2014 21:52 )

Ještě že tu máme Blesk co má tak dobré zdroje do podsvětí. Tenhle článek si mohl redaktor napsat doma s troškou fantazie.

Zobrazit celou diskusi