Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pohroma na přejezdu: Vlak smetl autobus, desítky lidí unikly smrti!

Autor: hra - 
15. května 2014
14:04

Obrovské štěstí měli němečtí cykloturisté, kteří se vydali na výlet do Čech. Autobus, který je měl přepravit na Šumavu, smetl ve velké rychlosti vlak. Z poloviny autobusu téměř nic nezbylo. Naštěstí byl v tu chvíli uvnitř jen řidič se spolujezdcem. Oba skončili v nemocnici.

Ke srážce došlo na železničním přejezdu u Hluboké nad Vltavou před devátou hodinou ranní. Provoz na trati Plzeň – České Budějovice musel být na celé dopoledne zastaven. „V autobusu byl v tu chvíli jen řidič se spolujezdcem. Muž za volantem utrpěl zranění hlavy a páteře, s lehčím zraněním vyvázl spolujezdec.

S podezřením na zranění krční páteře skončily v nemocnici i dvě sedmnáctileté dívky, které jely ve vlaku,“ řekla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. Několik dalších cestujících z vlaku ošetřili zdravotníci na místě.

Autobus z Německa jel pro turisty, které měl dopravit na Šumavu. „Kdyby seděli uvnitř, byly by následky hrůzné. Vše nasvědčuje tomu, že řidič zřejmě přehlédl výstražná světla a vjel na přejezd. Vlak zachytil zadní část vozidla,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

miap ( 16. května 2014 03:45 )

xyloman ( 15. května 2014 15:44 )

bizon_pepa ( 15. května 2014 14:43 )

I já jsem měl obrovský štěstí. Taky jsem tam nebyl.

parapetka ( 15. května 2014 14:24 )

v autobuse dva lidi a přitom desítky unikly smrti,nadpis článku hodný dementa z blesku

Zobrazit celou diskusi