Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Řítil se nocí v protisměru po D1: Auto smrti ujelo desítky kilometrů!

Autor: Petr Podroužek, Ondřej Požár - 
15. května 2014
06:18

Byl šílenec (†53) z Rakouska, který v pondělí v noci na D1 v protisměru zabil dvě Slovenky, rozhodnutý se zabít? Podle všeho skutečně ano, když kvůli tomu neváhal ujet desítky kilometrů!

Svědci totiž policii pár minut před nehodou hlásili jeho jízdu v protisměru až 20 kilometrů – tedy u Velké Bíteše - od 181. km ve směru na Brno, kde se tragický střet Rakušanova clia se zafirou stal. Pokud se tedy otáčel u Velké Bíteše, pak celkem před osudnou čelní srážkou najel přes 40 kilometrů! „Není zatím jasné, kde řidič na dálnici do protisměru najel. Kriminalisté mapující jeho pohyb stále čekají na záznamy z kamer,“ uvedla policistka Petra Vedrová.

Hledaly ho hlídky

Po modrém renaultu viníka děsivé tragédie pátraly ještě před střetem policejní hlídky. „Informace však nebyly dostatečně podrobné a řidič se zřejmě několikrát na dálnici otočil a část trasy jel i správným směrem ve svém jízdním pruhu. Příčiny jeho nepochopitelného jednání se stále vyšetřují,“ doplnila policejní mluvčí.

Podle jednoho ze svědků najel Rakušan do protisměru asi už na 189.km, tedy u Brna-Bohunic. Stejně tak ale mohl sjet v obou směrech na dalších sjezdech u Rosic, Ostrovačic, Domašova a Velké Bíteše. Kromě viníka zemřely žena  (†41) s dcerou (†16) v protijedoucím autě. Další tři lidé byli zranění. Svědek viděl auto v protisměru už u sjezdu na Bohunice.

mememumu ( 15. května 2014 11:01 )

Až na to, že tohle daleko spíš udělá někdo, kdo se tupě řídí navigací, než značením. I tak to vyžaduje notnou dávku idiocie, najet do protisměru, zvlášť v daném místě.

alohahai ( 15. května 2014 07:50 )

možná jen neměl navigaci a podle značení na našich silnicích prostě bloudil

Zobrazit celou diskusi