Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Herec zfackoval ústeckého radního: Dostal pokutu 500 Kč

Radního Eichlera zfackoval herec Maryško, skončil s pouty na zemi
Radního Eichlera zfackoval herec Maryško, skončil s pouty na zemi  (Autor: MP Ústí nad Labem, Reprofoto Regionální televize Praha)
Autor: simao, ČTK - 
13. května 2014
14:50

Herec Jiří Maryško vyvolal poprask, když vzal "spravedlnost" do vlastních rukou a dal pohlavek ústeckému radnímu a předsedovi správní rady Činoherního divadla Janu Eichlerovi. Za svůj čin skončil s policejními želízky na rukou. A dostal nakonec pokutu 500 Kč, jak nyní prozradil.

Maryško o pokutě informuje na svém facebookovém profilu. "Obálka otevřena, případ uzavřen! Zpátky mezi slušné lidi, za akční cenu," glosuje rozhodnutí přestupkové komise. Podle Maryška přitom šlo o výchovný pohlavek, který by dal Eichlerovi znovu.

Incident se odehrál na začátku března po několikahodinovém jednání zastupitelstva města, na kterém zastupitelé rozhodli, že založí nové divadlo s názvem Činoherní studio města Ústí nad Labem.

Eichler na zastupitelstvu řekl, že Maryško platí za ubytování v budově divadla nájemné 15 korun měsíčně. Zároveň tehdy řekl, že divadlo uzavřelo údajně nevýhodnou nájemní smlouvu s Maryškovým Divadlem Demago.

Video  Herec Jiří Maryško ve své životní roli. Nafackoval radnímu Ústí nad Labem  - Regionální televize Ústí nad Labem
Video se připravuje ...

Pokutu Maryškovi udělila přestupková komise v městském obvodu Ústí nad Labem - město. "Dělala to naše přestupková komise," potvrdil ČTK starosta obvodu Jan Tvrdík (ODS). Maryško se podle komise dopustil přestupku proti občanskému soužití tím, že udeřil Eichlera otevřenou dlaní do zátylku. "Panu E. nebylo způsobeno zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření," píše komise v usnesení.

Maryško po incidentu přešel společně s celým souborem končícího Činoherního divadla pod nový spolek Činoherák Ústí. Divadlo obnoví činnost příští týden. Hrát bude na lodi Tajemství bratří Formanů. Pravděpodobně od září by mohl soubor hrát v budově bývalého kina Hraničář v centru města.

kodlofon ( 13. května 2014 22:07 )

Ale jo to kdyby vedel Marysko predem ze jedna facka za pjeto tak by si na to urcite vzal uver a dal by mu jich za pul druhyho milionu a splacel by to 30 let

zlobit ( 13. května 2014 17:53 )

Kam mám poslat příspěvek na další pokutu? Jedna byla málo.

salto ( 13. května 2014 15:51 )

Správně a jsou strany u kterých bych to doporučoval i večer

milofr ( 13. května 2014 15:48 )

oprava překlepu: všech barev obzvlášť!!!

milofr ( 13. května 2014 15:46 )

škoda rány která padne vedle a u našich politiků na všech stupních a všech bareb obzvlášť!!!!

Zobrazit celou diskusi