Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická nehoda otřásla Č. Budějovicemi: Opilý mladík zabil autem vozíčkáře a ujel!

Autor: hra - 
11. května 2014
12:25

Smrt vozíčkáře (†45) otřásla Českými Budějovicemi. Toho v sobotu večer srazil z jeho vozíku mladý řidič (21). Ten sedl za volant dost opilý. Je to jen další z mnoha případů nehod v opilosti, tentokrát ale s tragickým koncem!

„Mladík jel ve čtvrt na deset večer ve voze Fiat Punto Vrbenskou ulicí v Českých Budějovicích. Srazil zde vozíčkáře. Ten podle všeho jel na elektrickém vozíku řádně po pravé straně silnice,“ řekl Blesku policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že se okolnosti nehody dál šetří. Mladík po střetu s vozíčkářem nezastavil, nešťastníkovi neposkytl pomoc. Místo toho šlápl na plyn a ujel. Záchranáře přivolal náhodný svědek. Ti už ale nemohli zraněnému pomoci.

Policisté ujíždějícího řidiče chytili až u nádraží, kde narazil do stojících aut. Měl v dechu přes dvě promile alkoholu a noc strávil na záchytce. Je podezřelý z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí první pomoci a z řízení pod vlivem návykové látky. Vozíčkář je už 26. mrtvým na jihočeských silnicích v letošním roce.

Až šest let za mřížemi může strávit řidič (21), který srazil na silnici vozíčkáře (45) a ujel. Zraněný muž na místě zemřel. Opilého mladíka policisté dopadli.

zlymikes ( 12. května 2014 20:02 )

Musím protestovat proti výroku "Ten podle všeho jel na elektrickém vozíku řádně po pravé straně silnice" - Cituji: Podle § 2 písm. j) Zákona o silničním provozu se za chodce považuje  „osoba, která tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, pohybuje se na lyžích nebo kolečkových bruslích , pomocí ručního nebo motorového vozíku pro invalidy, vede jízdní kolo, motocykl o objemu válců do 50 cm3, psa a podobně“. (Koloběžka se naopak, podle § 57 odst. 2, považuje za jízdní kolo). Jinými slovy - chodci se pohybují po silnici vlevo a invalida neměl na pravé straně co dělat i když tohle a zejména kolečkáře policisté tolerují..A i když byl řidič ožralý,šikovný advokát jej z toho dostane.

rumovapalice ( 12. května 2014 04:18 )

to není feťák, ale jenom vožrala, takže je možná ještě tvárnej a odpovědnej

rumovapalice ( 12. května 2014 04:16 )

tak ho syčáka nechte přestěhovat do Chánova a oni mu tam romové předvedou bydlení, za chvíli bude po aroganci,

majojo ( 12. května 2014 01:12 )

Řidič auta má nepochybně vinu, už proto, že řídil ožralej jak Dán, ale... U nás v domě bydlí vozíčkář. Za své peníze si koupil to nejluxusnějí, co bylo k mání, ovšem on má k věci přístup: Já mám nejdražší káru, takže si můžu dělat, co chci. A i kdyby ne, jako invalida mám absolutní přednost. To, že téměř pravidelně vyráží dveře od výtahu i od domu, to že je vstupní chodba zdemolovaná, jak furt naráží do zdí, to, že když ho lidi vidí vyjíždět na chodník, dekují se z dosahu a děti a psy vysazují na stromy, je v naší ulici každodenní realita. A ten chlap se ve své nebetyčné aroganci vůbec nenamáhá, aby se to svoje vozítko vůbec řídit naučil. Fakt neexistuje nějaké pravidlo, že i v takovémhle případě má mít invalida nějaké řidičské oprvánění?

zdrclamrdka ( 11. května 2014 19:26 )

Zobrazit celou diskusi