Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Praze bude dnes demonstrace za legalizaci marihuany, už posedmnácté!

Autor: ČTK, tp - 
10. května 2014
09:07

Dnes ve 12:30 začne v Praze další z mnoha demonstrací za legalizaci marihuany. Ačkoli se zde drogy vyskytují ve velkém, loni nebyly téměř žádné problémy a zadrženo bylo jen sedm lidí. Pořadatelé doufají, že se jim podaří dosáhnout zlegalizování "trávy" či alespoň zredukování zákona o držení marihuany.

V centru Prahy se dnes uskuteční posedmnácté demonstrace za legalizaci marihuany. Sraz účastníků akce s názvem Million Marihuana March je ve 12:30 na Karlově náměstí, odkud se průvod demonstrujících přesune za hudebního doprovodu do žižkovského parku Parukářka, kde bude připraven další program. Na akci budou dohlížet desítky policistů.

Akci pořádá občanské sdružení Legalizace.cz. Letošní demonstrace bude reagovat hlavně na represivní drogovou politiku vůči pěstitelům a uživatelům konopí pro osobní potřebu. Demonstranti by také chtěli upozornit na loňské zásahy policie proti majitelům growshopů, kteří se prodejem semínek konopí a květináčů na jednom místě měli údajně dopustit šíření toxikomanie.

Loni prošlo metropolí kolem 7 tisíc zastánců legalizace marihuany. Akce se obešla bez vážnějšího incidentu, policie ale zadržela kvůli drogám sedm lidí. V Česku je od loňska legální užívání konopí pro léčebné účely, jinak ale marihuana zůstává mimo zákon. Za pěstování nebo přechovávání ve větším než malém množství hrozí postih. Marihuana je podle všeho tuzemskou nejrozšířenější ilegální drogou.

mortis69 ( 10. května 2014 17:20 )

Máš pravdu.Teď jsem koukal na článek o zhanobení hrobu rodiny Rychtáře.To už je vážně vrchol hraničící s lidskostí. Věř,že mu nefandím,Ivetu jsem měl rád,protože jsem ji poznal osobně,a v té době byla suprová.Opět chybí diskuse,ale po předchozích zkušenostech se ani nedivím

milofr ( 10. května 2014 16:28 )

itartas: hlavně v posledních několika dnech toho zla s feťákama bylo dost, včetně zabité matky od dvou malých dětí, tak si myslím že tady nic nezevšeobecňuji, samozřejmě se nebráním legalizaci POUZE pro zdravotní účely, ale k jiným účelům toto odmítám!!!

zemeck ( 10. května 2014 16:23 )

Řízení pod vlivem alkoholu je postihováno stejně, jako pod vlivem marihuany a obojí je špatné. Dnešní pochod není za legalizaci práva na řízení pod vlivem, ale práva na konzumaci. A to o tom střílení na útěku...můžete jistě uspořádat manifestaci za právo trestat střelbou dopravní přestupky, to jistě...ale asi vás podpoří míň lidí, než tu marihuanu.

erikcom ( 10. května 2014 16:06 )

mělo být humanitarně bombardovano a přítomné děti odebrány rodičům do nahradní péče

ikolop ( 10. května 2014 15:29 )

Blesk nedovolí diskuzi u článků o Ivetě Bartošové, tak vězte: Média, buďte spravedlivá, ukončete "hon na čarodejnici" ! Dost bylo účelové, štvavé mediální kampaně proti Josefu Rychtářovi, kterou média zmanipulovala národ. Občané, neznáme Josefa Rychtáře osobně, nikdo z nás u Ivety Bartošové a JR nežil. Neodsuzujme člověka, jehož neznáme. Nebo jednou skončíte pod "koly" médií sami. Štaidl je zřejmě slušný člověk, ale tentokrát využil média evidentně plánovaně, aby dosáhl svého. Tzv. svět celebrit se samozřejmě "bojí" jít proti Štaidlovi, svému kolegovi. Proto umělci slepě papouškují jeho názory, ubožáci. Artur miluje tátu i maminku, mimo jejího alkoholismu a s tím zřejmě spojeného střídání partnerů, a to včetně údajně Milana Collera, vyučeného prodavače a starosty za ODS z Uhříněvsi ... ála Nagyová a Rittig, prodavači z ODS ? U Ivety měla zavčas zasáhnout uhříněvská sociálka, ta nejspíš pochybila. Nevedl starosta Coller p.Žaludovou, vedoucí sociálky, k tomuto krytí Ivetiny alkoholické výchovy ? Fun klub občanů, proti nimž média vedou nenávistnou, fanatickou štvanici, jako vedla např. proti Miloši Zemanovi před prezidentskou volbou

Zobrazit celou diskusi