Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ministr Chovanec prohrál sázku: Peníze dal rodině mrtvé policistky

Autor: ljš - 
8. května 2014
09:58

Když se někdejší hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec (ČSSD) sázel s šéfem tamní ODS Jiřím Šnebergerem, domluvili se, že poražený pošle peníze na charitu. Ministr vnitra se tak nakonec rozhodl pomoci rodině policistky, kterou o víkendu zabil zfetovaný řidič.

K více než půl milionu korun od řadových policistů i obyčejných lidí, které se k včerejšímu datu sešly na kontě určeném pro rodinu mrtvé policistky Petry Z. (†36), přibylo ještě 50 tisíc korun od ministra vnitra Milana Chovance.

Ten se totiž na konci roku 2012 vsadil s šéfem plzeňské ODS Jiřím Šnebergerem o hejtmanský plat. Druhý jménovaný lépe odhadl příjmy, které získá kraj v roce 2013 na daních.

"Postupoval s mým souhlasem. Původně jsme se dohodli, že peníze dostane nadace policistů, a pak jsme ještě upřesnili konkrétní účel," řekl serveru iDnes.cz Šneberger.

Po zesnulé policistce, která byla sražena v momentě, kdy se snažila před vražednou jízdou zfetovaného Josefa N. (22) ochránit život jiných, zůstal manžel a dvě malé děti.

kodlofon ( 8. května 2014 14:14 )

Ministra Chovance jako by osvitilo.

podlesni ( 8. května 2014 12:39 )

Třeba se teď uleví i přítelkyni Katce s dcerou. Co po takovém člověku, spoleh byl asi jedině na to, že bude další průšvih a nebudou peníze.... Ať se hezky dá do pořádku a jde dál s jiným, slušným člověkem bez fetu a chlastu a vím já čeho všeho....

iribr ( 8. května 2014 11:24 )

 Ne strilet ale posbirat je a poslat na rok na sibir jako levnou pracovni silu. Tam by vystrizliveli.

abvydavatelstvi ( 8. května 2014 10:46 )

Všechny fetaky by měli střílet.... stejně nic užitečného z nich není... jenom způsobují tragedie... I ten vrah který střílel v Praze taxikare musel být zfetovany.... normální člověk nedokáže zabít druhého.... ještě k tomu neznámého člověka...

Zobrazit celou diskusi