Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

První Jonákova party na svobodě: Kamarádi mu nachystali divoký striptýz

Autor: simao, shp - 
24. února 2016
16:45

Bývalý král pražského podsvětí Ivan Jonák se vrhl do víru velkoměsta hned po propuštění z vězení, kde si odpykával trest za objednání vraždy své manželky. Plnými doušky si necelé dva roky užíval svobody. Možná i to se mu stalo osudným. Podle přátel v poslední době často navštěvoval lékaře a nebral léky na cukrovku. Ve středu našli doma jeho tělo bez známek života.

Kamarádi, kteří věří, že svoji ženu nezabil, na Ivana Jonáka nezapomněli ani po 18 letech. Hned první den na svobodě mu zorganizovali divokou noční party.

Video  První noc na svobodě  - David Turek
Video se připravuje ...

Bývalý vězeň si návrat užíval. Během bujarého popíjení teklo šampaňské proudem, nešetřilo se ani s panáky whiskey, Jonák ochutnal i tequilu – z těla další dívky. „Je mi smutno, že spousta mých dobrých přátel z vězení pořád zůstává za mřížemi a nemohou to se mnou oslavit. Ve všech vězeních, kde jsem byl, jsem si udělal přátele. Říkali, že je se mnou sranda,“ řekl přitom po propuštění Jonák Blesku. Srandy si při oslavě užil až do ranních hodin.

Brzy však přišel tvrdý střet s realitou. Jonák byl na mizině a byl zcela závislý na pomoci kamarádů.

Případ podnikatele Jonáka přitom patřil mezi nejsledovanější soudní kauzy polistopadového Česka. Vraždu své ženy si podle soudů objednal v roce 1994. Údajně se tehdy obával, že přijde o svůj vyhlášený klub v pražské Libni. Jonákova žena totiž byla držitelkou licence na provoz podniku a podle některých svědectví se chtěla dát rozvést a podnik zavřít. 

Jonák na svobodě

Ivan Jonák si svobody příliš neužil. Po svém propuštění měl sice velké plány se vzkříšením legendárního Discolandu, ale kvůli nedostatku financí. Jonák byl stále zadlužený, a aby měl vůbec z čeho žít, peníze mu dávali kamarádi.

Přesto se kolem Jonáka stále motala spousta žen a on si neodpustil zhýralý styl života. Aktivní byl také na Facebooku, kde se podivoval nad moderním stylem života, který z vězení neznal. Jonáka však sužovaly zdravotní problémy, na které kašlal. Trpěl podle všeho cukrovkou a nebral předepsané léky. Před smrtí si několikrát volal záchranku.

Video  Ivan Jonák: Tohle byly jeho první minuty na svobodě!  - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

prycsvladou ( 25. února 2016 04:43 )

chudak,divat se na nahou zenu aniz by se mu mohl postavit kokutek to je vetsi trest jak sedet za mord.cukrovkarum se pero nestavi ,no to bychom meli-aspon jeho pratele usetri nejakou tu korunu.tomu rikam pech.18 let sedet a vylezt a za 2 roky zyvnout

bernadette ( 25. února 2016 00:04 )

Jonák byl hajzl a primitiv, ale pisálek z Plesku, který dělal popisky k fotogalerii, není o moc chytřejší. Co takhle si to po sobě aspoň přečíst? Družka Jana nebo Jarka zvaná Plamínek nebo Jahůdka?

1pravda1 ( 24. února 2016 23:11 )

Našli ho doma na zemi ale před tím několikrát volal záchranku?

Yarda ( 24. února 2016 23:10 )

Vzpomínám si na svou babičku - o takových lidech říkala: "On jim ten majetek Pán Bůh nepožehná."

podlesni ( 2. května 2014 14:08 )

Měl by se dát co nejvíce zdravotně do kupy a snad i prokázat svou nevinu. Já si myslím, že si odseděl trest za to, že se soudci nebyl sympatickej (což o to, můj typ to taky zrovna není), než že by byl vinen. Ale jak vidíme u Kajínka, jednoduché to není. Dnes stačí, možná, kdyby měli tu správnou barvu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání