Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

18 let vězení změnilo Jonáka k nepoznání: Z krále mafie je přívětivý důchodce

Autor: ljš - 
28. dubna 2014
17:33

Kdo znal Ivana Jonáka (58) jen z fotografií z dob jeho největší slávy, mohl dnes těžko uvěřit, že vousatý stařík, který vyšel z brány věznice, je skutečně bývalý král pražských diskoték. Majitele legendárního Diskolandu Sylvie 18 let za mřížemi radikálně změnilo.

Když Ivan Jonák nastupoval do vězení byl to úspěšný, i když kontroverzní, podnikatel v produktivním věku a podle toho i vypadal. Při vynesení rozsudku byl hladce oholen, krátké vlasy měl zčesané na pěšinku.

Ve vězení se ale rozhodně jako uhlazený byznysmen nevypadal. Spíš jako šéf motorkářského gangu a vězeňský kápo. Nechal si oholit po stranách hlavu, narůst číro a knír.

 

I tahle vizáž ale vzala za své. Když dnes opouštěl brány věznice vypadal jako přívětivý stařík, se kterým by si každý klidně popovídal na lavičce v parku. Vězení se na něm ale přesto podepsalo. Byl zarostlý a napadal na jednu nohu.

Působil smířeně a žádná bujaré oslavy nechystal, naopak rovnou zamířil k hrobu své exmanželky. Právě za objednávku její vraždy seděl v kriminále, vinu ale dodnes popírá. "Osmnáct let jsem se nemohl podívat manželce  na hrob. Takže přestože prší, tak tam s panem doktorem půjdu," řekl Blesk.cz. Ještě dnes se chystá i do Dicolandu Sylvie.

Otázkou zůstává, jestli je tato jeho image pravdivá, nebo mu má jen usnadnit návrat do života. Být nápadný si už určitě nepřeje...

Video Ivan Jonák: Tohle byly jeho první minuty na svobodě! - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

moiaza ( 29. dubna 2014 00:12 )

Strom, který bohužel, nevyrostl do nebe. Neomezený vládce mafie. Věřím, že se brzy vratí tam, kam patří. Za mříže.

pgga ( 28. dubna 2014 22:31 )

??''A jestli je vinny?..Tak je to "pruser" CR..jako vzdy Co tam jsou za zakony?

nojasne ( 28. dubna 2014 21:33 )

No chudák Stáník ruce nestřídal a tak mu jedna odumřela. Akorát nevíme která, jestli ta přetěžovaná nebo ta nepoužívaná.

lug70 ( 28. dubna 2014 19:57 )

Ne vždy je pravidlem, že ve vězení člověk víc chřadne nebo stárne rychleji. Takovým cikánům pobyt ve vězení poskytuje relaxační odpočinek od jejich řvoucích samic a mláďat, ještě k tomu v převažující vlastní komunitě. Proto se často cikáni přichycení při páchání trestného činu policajtům svěřují, že jim pobyt vězení vůbec nevadí a mladí cikáni to zas berou jako zkoušku dospělosti.

itartas ( 28. dubna 2014 18:37 )

čemu se kdo divý, skoro 20 let v base je poznat!

Zobrazit celou diskusi