Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhada pokračuje: Trosky vyplavené v Austrálii nepocházejí z pohřešovaného letadla

Pátrání po ztraceném Boeingu 777 pokračuje
Pátrání po ztraceném Boeingu 777 pokračuje  (Autor: Reuters, ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
24. dubna 2014
07:21

Trosky vyplavené v minulých dnech na pobřeží západní Austrálie nepocházejí z pohřešovaného malajsijského letadla, které zmizelo před více než sedmi týdny s 239 lidmi na palubě.

Detailní analýza snímků vyplaveného materiálu, kterou provedla policie, téměř jistě souvislost se zmizelým letounem vyloučila, prohlásil šéf australského úřadu pro dopravní bezpečnost Martin Dolan.

Trosky byly vyplaveny na břeh na jižním okraji státu Západní Austrálie u města Augusta, které se nachází asi 300 kilometrů od přístavu Perth, odkud je řízeno pátrání po ztraceném letadle.

Australská policie vyplavený materiál zajistila a předala ke zkoumání vyšetřovatelům. Jednalo se o první potenciální stopu po zmizelém boeingu od 4. dubna, kdy byly v Indickém oceánu zachyceny možné signály z černých skříněk letounu.

Po troskách stroje denně pátrá na hladině Indického oceánu západně od australských břehů asi dvacítka lodí a letadel. Americká robotická ponorka Bluefin 21 navíc prohledává dno Indického oceánu v oblasti, kde byly zaznamenány možné signály z černých skříněk.

Video Potvrzeno: Zmizelý Boeing se zřítil, všichni jsou mrtví! - Reuters, youtube. Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

karmavana ( 24. dubna 2014 14:24 )

Jestli mají v tý Malaisii stejnej bordel jako je u nás, tak to letadlo stojí už 7 neděl připravené na letišťní ploše čekajíc na povel ke startu, ale nová směna dispečerů po něm vyhlásila pátrání jako po zmizelém .

kukuku ( 24. dubna 2014 13:03 )

Je zašité dakde pod Kriváňom a proti čmuchalom posypané ďumbierom.

marie60 ( 24. dubna 2014 11:17 )

evita5555 ( 24. dubna 2014 10:36 )

Celé hľadanie je jeden veľký podfuk, lietadlo je niekde pekne zašité, len tí ľudia sú bohviekde pochovaní, lebo tých američáci nepotrebujú. Všimnite si, ako sa snažia rozdúchať vojnový konflikt v rusku a ukrajine, úplne rovnakým spôsobom, ako sa im to podarilo v Juhoslávii. Prečo sa neustále serú do záležitostí iných krajín a nebojujú si na vlastnom kontinente? Nech skúsia pindať do záležitostí kanady, ako ich pošlú do zádele. Nebezpečie je v tom, že v chudobnej Európe sa nájde vždy nejaký "chrchla Vašek", ktorý za pár judášskych strieborných zapredá životy normálnych ľudí. Nato sa chce nanominovať aj do čiech a na slovensko a toto je ideálna príležitosť, aby im mohli Američania pomáhať. Tu nejde len o rusko a ukrajinu, ale o Európu. Mali by sme sa veľmi báť a trochu rozmýšľať.

marie60 ( 24. dubna 2014 08:13 )

..chtěla bych vědět co by se dělo, kdyby to letadlo bylo vážně v tom hangáru jak o tom dřív někdo psal.

Zobrazit celou diskusi