Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle inferno na silnici skončilo zraněním! O Velikonocích 5 mrtvých

Jedna z nejdramatičtějších nehod prodlouženého velikonočního víkendu: Požár auta u Golčova Jeníkova
Jedna z nejdramatičtějších nehod prodlouženého velikonočního víkendu: Požár auta u Golčova Jeníkova  (Autor: HZS Kraje Vysočina, JSDH Golčův Jeníkov)
Autor: ČTK, Policejní deník, simao - 
22. dubna 2014
06:46

Během prodlouženého víkendu došlo na českých silnicích k několika smrtelným dopravním nehodám. Pro pozůstalé je chabou útěchou, že šlo o druhé nejméně tragické Velikonoce za posledních 15 let. O dramatické chvíle však nebyla nouze. O jednu z nich se postarala třeba nehoda, po které rozsáhlé plameny zachválity jedno z havarovaných osobních aut u Golčova Jeníkova.

K nehodě na obchvatu Golčova Jeníkova na Vysočině došlo v pondělí odpoledne - při střetu dvou osobních automobilů se zranili celkem tři lidé. Vůz značky Citroën s pohonem na LPG začal po střetu hořet. Požár se hasičům podařilo lokalizovat a následně i zlikvidovat vysokotlakým vodním proudem. Použita byla i pěna.

Provoz na komunikaci byl okamžitě zastaven a doprava byla vedena přes objízdnou trasu. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval do brněnské nemocnice jednu ze zraněných osob.

To do ostravské nemocnice transportoval v pondělí odpoledne vrtulník jednoho z účastníků nehody, která se stala jen nedlouho před havárií na Vysočině pro změnu na tahu mezi Opavou a Bruntálem. Vyžádala si také tři zraněné a připletlo se do ní auto a tři motorky. "Řidiči osobního vozu vběhl pravděpodobně pod kola pes. Prudce zabrzdil a za ním pak řetězově havarovali tři motorkáři," popsala kolizi mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Dokonce pět zraněných si pak vyžádala pondělní srážka auta s autobusem na Hodonínsku, zranění však naštěstí zřejmě nebyla těžká.

Během svátečního víkendu však zemřelo na českých ulicích celkem 5 lidí. Jde však o druhé nejméně tragické Velikonoce za posledních 15 let. Čtyři lidé zemřeli již v pátek, jeden člověk v sobotu, neděle a pondělí se obešly bez "smrťáků". Nejtragičtější přitom byly Velikonoce v roce 2003, kdy na silnicích zahynulo 25 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi