Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velikonoční policejní kontroly: Na alkohol testovali i faráře! Požehnal i policistům

Kuriózní kontrola řidičů na Havlíčkobrodsku: Policisté zastavili i faráře, požehnal koledníkům (vlevo)
Kuriózní kontrola řidičů na Havlíčkobrodsku: Policisté zastavili i faráře, požehnal koledníkům (vlevo)  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
21. dubna 2014
14:06

O velikonočním pondělí si muži zákona tradičně posvítili na motorizované koledníky, jestli některý z nich kromě vajíček nevyšupal také nějakého toho panáčka... Zprvu běžná dopravní kontrola v Lípě na Havlíčkobrodsku však skončila úsměvně. Požehnáním policejní hlídce, ale i přihlížejícím koledníkům! Policisté totiž zastavili i tamního faráře. Dýchat musel také.

„Je to správné, na silnicích umírá zbytečně velké množství motoristů a tahle prevence je zcela na místě,“ uvedl římskokatolický farář Jakub Jan Med, který se krádce předtím podrobil dechové zkoušce na alkohol. Po té farář, vracející se z bohoslužby, požehnal všem přihlížejícím a odjel.

Vzápětí upoutala pozornost jednoho z policistů přijíždějící Škoda Felicie. Na sedadle vedle jinak profesionálního šoféra kamionu Michala, skotačil s pomlázkou v ruce, jeho čtyřletý syn.

„Jedu jen z domu do domu, tady po vsi,“ vymlouval se řidič, který policejní hlídce nepředložil ani doklady, které prý zapomněl doma. Přestože zkouška na alkohol byla negativní, Michal vyfasoval pokutu a jeho syn putoval do bezpečnostní dětské sedačky na zadní sedadlo.

Policejní akce přitom dnes probíhaly a stále ještě probíhají napříč republikou. Sedat za volent s alkoholickou velikononoční koledou skutečně není dobrý nápad.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

akko ( 22. dubna 2014 05:11 )

Aaaaa pan "inteligent"..."vlezdo***ka"...ty jsi asi taky moooooc oblibeny ve tvem okoli,vid`?...

suov ( 21. dubna 2014 20:54 )

Přesně tak, měli by všechny co mají něco s Janouškem vyházet na dlažbu, ty policisty, státní zástupce a hlavně soudce,,,už je to do nebe volající taková zhovadilost jak se serou s jedním ochlastou,,,

majojo ( 21. dubna 2014 19:55 )

Pokud se farář vracel z bohoslužby, jak mohla být dechová zkouška negativní? On nepožil měšního vína?

cityjail ( 21. dubna 2014 17:38 )

A co má být,že kontrolovali faráře? Tihle týpkové chlastají jako všichnii ostatní-kdo svatý žere,ten čerty se.re!!! To platilo a platí!!

sores ( 21. dubna 2014 16:49 )

 Oprava překlepu ! Zkoužky samozřejmě.

Zobrazit celou diskusi