Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ve školce zorganizovali ukřižování chlapečka! Foto, které pobouřilo internet

Foto z divadelní hry o ukřižování Ježíše ve školce pobouřilo internet
Foto z divadelní hry o ukřižování Ježíše ve školce pobouřilo internet  (Autor: Facebook.com)
Autor: šim - 
18. dubna 2014
09:08

V jedné nejmenované školce v jihoamerické Brazílii chtěli učitelé dětem připomenout, jak vůbec vznikly velikonoční svátky a co znamenají. Pustili se do toho ale velmi nešikovně. Zorganizovali divadelní hru o ukřižování Ježíše, v níž Krista hrál malý chlapeček!

Fotky z divadelního představení unikly na internet a rozšířily se po facebooku. Statisíce lidí fotka malého chlapce s rouškou kolem pasu, s trnovou korunou a krvavými šrámy namalovanými barvou, který se držel malého dřevěného kříže, pobouřila a šokovala.

Kolem chlapce stojí jiné děti stylizované do římských vojáků a pod křížem klečí plačící holčičky v rolích Máří Magdalény a Marie. S negativními komentáři převážně v angličtině a portugalštině fotografii sdílelo přes 230 tisíc uživatelů. Nikdo z představitelů školky se k fotografii nevyjádřil.

kukuku ( 18. dubna 2014 15:26 )

Já hmatatelně (ale ne po internetu) jsem, ale z Ježíše se našlo jenom Turínské prostěradlo, které se stejně ukázalo jako podvrh.

sharp ( 18. dubna 2014 13:35 )

A ty jsi také babská poudačka.

kukuku ( 18. dubna 2014 12:23 )

Je dobré mít odmalička čistou hlavu, používat mozek na myšlení a nenechat si ho vymývat od školky babskými poudačkami o jakémsi Ježíšovi.

pepazdp ( 18. dubna 2014 12:11 )

Je dobré znát historii která je původcem zvyků v dané zemi, jedno jestli je křesťanská nebo jiná. Pokud je to přiblíženo dětem způsobem pochopitelným v jejich věku, nic špatnýho na tom není. V animovaných pohádkách je víc násilí než ve hře o ukřižován Ježiše.

leeloo ( 18. dubna 2014 11:30 )

to se bouri i kdyz hrajou princeznu, kterou sezere drak, nebo karkulku, kterou sesere vlk?

Zobrazit celou diskusi