Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivá nehoda dvou kamionů a osobáku, vyhořelý autobus: Dramata na Ústecku!

Autor: ČTK, simao - 
17. dubna 2014
13:53

Po nehodě dvou kamionů a jednoho osobního auta je uzavřen tah z Ústí nad Labem na Lovosice. Havárie se neobešla bez zranění, jeden ze řidičů skončil na jednotce intenzivní péče. Bez zranění, zato s velkou škodou, skončil další incident na Ústecku - v Roudníkách vyhořel linkový autobus. Naštěstí v tu dobu prázdný.

Na hlavním tahu z Ústí do Lovosic dnes dopoledne havarovaly dva kamiony a jeden osobní vůz. Policie silnici uzavřela. "Nehoda se stala před obcí Dolní Zálezly. Jeden člověk utrpěl těžké zranění," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Příčinu nehody policie vyšetřuje, uzavírka odhadovala do 17:00.

Řidiče převezli vrtulníkem na JIPku

Řidič osobního auta zůstal po nehodě zaklíněný ve svém voze. "Hasiči jej vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě. Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. Jeden z kamionů se převrátil na bok," uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Zraněného muže převzala ve vážném stavu ústecká Masarykova nemocnice. "Zranění 52letého muže si vyžádá hospitalizaci na jednotce intenzivní péče," potvrdil Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní.

Silnice I/30 je přitom jednou z objízdných tras nedokončené dálnice D8 přes České středohoří, denně po ní projede asi 10.000 automobilů. Policie odklání veškerou dopravu v centru Ústí nad Labem a Lovosic na silnici I/8.

Na Ústecku shořel linkový autobus: Škoda 3 miliony

K dalšímu dramatu došlo ve středu v podvečer v Roudníkách u Chabařovic na Ústecku, kde začal hořet linkový autobus. A totálně vyhořel! Škoda byla vyčíslena na tři miliony korun, nikdo naštěstí nebyl zraněn. Autobus začal hořet na točně. "Autobus byl prázdný. Hořelo v motorové části," dodal mluvčí hasičů Marvan. Oheň se rozšířil na celý vůz. Hasiči ho dostali pod kontrolu asi po 20 minutách. Autobus patří Dopravnímu podniku města Ústí nad Labem.

bizon_pepa ( 17. dubna 2014 14:28 )

Klasické esíčko. V něm už skončilo hodně rychlých šípů v osobáku. Naštěstí ale důchodce Studnička z Litoměřic a ekolog Patrik z Brna úspěšně blokují D8 a tak budou mít záchranáři o práci stále postaráno.

Zobrazit celou diskusi