Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bojím se, ale nemohu si vzpomenout koho, tvrdí Čech bez paměti

Autor: shp, ČTK - 
16. dubna 2014
08:33

Ze své minulosti si Michal P. (36) příliš nepamatuje. Muž, kterého nalezli v norském Oslu se ztrátou paměti, má však z nevyjasněných událostí ve svém životě obrovský strach. Nový život chce začít daleko od Česka.

Michal P., který si říká John Smith, to uvedl v rozhovoru pro norskou televizi TV2. V interview prohlásil, že se v letech 2007 až 2011 podílel na policejním vyšetřování hospodářské kriminality.

Když měl odevzdat klíčovou zprávu, něco se podle něj stalo. „Z nějakého důvodu jsem ji neodevzdal. Vypadá to, že jsem se něčeho bál. Pokusil jsem se opustit ČR. Koupil jsem si letenku do jedné asijské země, ale možná jsem tam vůbec neodcestoval,“ konstatoval.

Co následovalo, si muž nepamatuje. Říká, že netuší, kde se nacházel a co dělal před tím, než byl nalezen bez dokladů a s poraněními 14. prosince v ulici Grenseveien ve východní části Osla ve sněhové závěji.

Dotyčný se chystá brzy odletět do Česka, aby si pořídil nové doklady, v České republice však zůstat nechce ze strachu před útočníky, kteří ho minulý rok napadli.

Norská policie minulé úterý zveřejnila fotografii "Johna Smithe" ve snaze dozvědět se o něm více. Minulou středu česká policie identifikovala záhadného nalezence jako Čecha, jehož poznali jeho rodiče. V pátek to potvrdily testy DNA. Norská policie má podezření, že se muž stal obětí trestného činu, a případ dál vyšetřuje.

Video Kamarád Čecha ztraceného v Norsku píše dopis, aby si vzpomněl - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mememumu ( 16. dubna 2014 17:38 )

zámečník, soustružník, instalatér, nebo zedník žerou z peněz těch, co daně neplatí? Nebo co to mělo být za výron, mamlasi?

refresh ( 16. dubna 2014 15:03 )

Pokud narazil na nějaký velký průšvih v oblasti hospodářské kriminality, je otázkou, zda tu ztrátu paměti nehraje, aby si zachránil život.

lalia ( 16. dubna 2014 12:25 )

Kdož ví co věděl o hospodářské kriminalitě,někdo ho uklidil,aby se to nedostalo ven.Byla to doba Topola,Langra atd.

salto ( 16. dubna 2014 11:52 )

Dr. Grünstein by jej vyléčil snadno a lehce

aentoni ( 16. dubna 2014 10:34 )

Poslušně hlásím, že se mi vrací řeč i sluch. Výborně, ale klystýr ještě dostanete, aby jste si nestěžoval, že jsme Vás neléčili.

Zobrazit celou diskusi