Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Soud zprostil dítě obvinění z pokusu o vraždu: Kojenec házel po úřednících kameny

Devítiměsíční Mohammad Musa měl oplítačky se zákonem. Soud ho obvinění zprostil.
Devítiměsíční Mohammad Musa měl oplítačky se zákonem. Soud ho obvinění zprostil.  (Autor: Youtube.com)
Autor: ČTK, lm - 
12. dubna 2014
10:15

Pákistánský soud dnes vyřešil kuriózní případ pokusu o vraždu, když zprostil obvinění devítiměsíční dítě. Soudce podle agentury Reuters uznal, že trestní odpovědnost v tak raném věku není v pákistánském právu uplatnitelná.

Obviněný seděl během mediálně ostře sledovaného jednání na klíně svého dědečka a popíjel mléko z lahve s dudlíkem. Další čtyři členové rodiny jsou však v případě útoku na policistu a kontrolory plynárny stále obžalováni.

Kojenec Musa Chán se dostal začátkem dubna do opletaček se zákonem poté, co jej policie přistihla, jak spolu se svými staršími příbuznými hází kameny na kontrolory plynařské společnosti, kteří přišli do jejich domu řešit nedoplatky za údajný černý odběr. Rodina prý zaútočila rovněž na policistu asistujícího u akce, za což policie obvinila všechny přítomné včetně nemluvněte.

"Policie řekla soudu, že zahrnutí Musy do případu útoku na policii a zaměstnance plynařské společnosti bylo lidským omylem a Musovu účast již nepožaduje," řekl Reuters obhájce rodiny.

Čtyři příbuzní dítěte se budou ze stejného obvinění zodpovídat v další části procesu.

Pákistán měl až do loňska dolní věkovou hranici trestní odpovědnosti na sedmi letech věku, minulý rok ji však zvýšil na 12 let. Výjimkou zůstávají teroristické činy, mezi které se počítají i některé případy zabití či pokusů o zabití, za něž může stále jít do vězení i sedmileté dítě. Nemluvně však nikoli.

djaba ( 12. dubna 2014 21:31 )

Takovej malej ,a už terorista .

londynskypes ( 12. dubna 2014 17:34 )

a policajt co to sepsal byl postaven mimo sluzbu

ssans ( 12. dubna 2014 15:15 )

Zato v naší civilizované zemi mohou různí výrostci loupit a vraždit do 15 - ti zcela v pohodě a beztrestně - tak nevím, zda jme na tom líp

cityjail ( 12. dubna 2014 10:39 )

Tak to je fakt síla-Pákistánský soud zprostil kojence obžaloby.....to se mi zdá Děsí mně fakt,že takový zabedněnci a pomatenci mají jaderné zbraně.

Zobrazit celou diskusi