Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec Čecha, kterého našli v Norsku: Zmizel a měl zemřít kvůli vyšším zájmům!

Autor: Jiří Krušina - 
11. dubna 2014
16:27

Pořádnou radost má Vladislav P. (74) z Havířova. Testy DNA potvrdily, že objevený, česky mluvící muž v Norsku, je jeho syn. Oba dlouhá léta pracovali jako znalci pro ministerstvo vnitra.

Příští týden se vydají rodiče Michala P. do Norska. „Víte, podepsal jsem policii papír, že vám nic neprozradím. Ale média mají obrovskou moc a je dobře, že se o všem začíná mluvit,“ řekl Vladislav P.

Syn Michal, který šel v otcových šlépějích a pracoval dlouhá léta pro ministerstvo vnitra jako znalec, měl odletět na Nový Zéland. „Se synem jsme byli v kontaktu. Viděli jsme ho naposledy před 4 měsíci. Řekl nám, že letí na Nový Zéland. Byl jen tak polehku oblečený a skončil záhadně v Norsku,“ sdělil soudní znalec a otec znovunalezeného syna Vladislav P.

Rodina se o Michala opravdu bojí. „Čekám na vyhotovení pasu, zabukování letenek. Do Norska s námi poletí právník a překladatel. Nevíme, v jakém stavu syn je. Určitě prožil peklo a přečkal ho jen díky tomu, že dělal kulturistiku a byl ve skvělé formě. Nevíme, zda nás pozná a netušíme, zda se s námi bude moci ihned vrátit do republiky. Dle jeho slov stále zůstává ohrožen neznámými útočníky,“ prozradil muž.

Video Otec záhadného Čecha z Norska - Jiří Krušina
Video se připravuje ...
Dle otce je zcela jisté, že někdo u PČR chyboval. „Zpráva o záhadném muži s českým přízvukem přišla na policejní prezidium před Vánocemi. Asi skončila v šuplíku a syn čekal, až se jeho případu ujmou média,“ podotkl naštvaně otec Michala.

Soudní znalec a expert Vladislav nevyvrátil, že by mohlo jít o hodně vysokou hru. „Dělám znalce v ekonomice a finančnictví do 100 milionů korun. S mojí prací synovo ztracení, týrání a mučení souvislost nemá. On nikdy nebyl stíhán a i když působil v posledních letech jako OSVČ, tak je možné, že šlo o vyšší zájmy, proč zmizel a měl zemřít,“ konstatoval otec muže, kterého našli v Norsku.

Syn Michal měl dříve přístup k super tajným informacím. „Myslím, že měl prověrku na stupeň tajné. Teď hlavně řešíme, aby byl v pohodě. Určitě se za něj s manželkou postavíme. Případně budeme chtít i odškodnění,“ dodal pan Vladislav.

Video Norská reportérka v Blesku: Pátrám po záhadném Čechovi! - Karel Dlabač
Video se připravuje ...

587587 ( 12. dubna 2014 08:07 )

Tady to vypadá, že vojeli "špiona".

ludmila55 ( 12. dubna 2014 01:37 )

když si nic nepamatuje jak může vědět co se mu stalo a proč a čeho se bojí když si nic nepamatuje????a proč nechce do česka??nevím ale asi si někdo dělá z Nás legraci je to můj názor myslím že ví čeho se bojí (jestli se bojí?) a nebo je to herec jak fík nejde vidět že by rodiče plasali radostí no ale necháme se překvapit když ne Kramný tak zas někdo jiný alespon máme co řešit né??

fistron ( 12. dubna 2014 00:00 )

Tywago,voni všichni ti důležití a vlivní jsou fakt magoři do jednoho.Normální by asi nepřežil mezi nimi.

Jirka1313 ( 11. dubna 2014 23:50 )

Zkuste někdy jiné Y.

Jirka1313 ( 11. dubna 2014 23:50 )

I vy jste si vzpomněl?

Zobrazit celou diskusi