Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při nehodě na Slovensku zemřel Čech (†38) a krásná lékařka: Zabil je mikrospánek?

Autor: ljš - 
10. dubna 2014
10:07

Byli zřejmě na služební cestě. Tu ale skupině českých stavařů z pražské firmy ukončila tragická čelní srážka, při níž zemřeli dva lidé. Na místě zraněním podlehl Čech a jednatel společnosti Martin H. (†38), v nemocnici pak zemřela plastická chiruržka Ludmila (†34), která jela ve druhém voze.

Tragická nehoda se stala ve středu krátce po páté hodině ráno nedaleko obce Tornala na jihovýchodě Slovenska. "Řidič dodávky VW Transporter Aleš (41) z České republiky vjel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozidlem Mercedes Benz, který řídila Ivana (44) z Košic,“ řekla serveru Čas.sk policejní mluvčí Mária Faltániová.

Na místě zasahovalo šest sanitek. Záchranáři museli zraněné z vozu vystřihovat. Jednatel stavební firmy Trango, Martin H. (†38), byl bohužel na místě mrtvý. Tři těžce zraněné Košičanky byly převezeny do nemocnice v Rožňavě a následně do Košic.

Nejhorší zranění utrpěla primářka tamní plastické chirurgie Ludmila (†34), měla poškozený mozek a byla v kritickém stavu. Po několika hodinách svůj boj o život prohrála.

Tři stavaři - Aleš, Jiří (60) a Radim (48) skončili s vážnými zraněními  v nemocnici v Rimavské Sobotě. Dva byli následně vrtulníkem převezeni do Bánské Bystrice. U řidičky mercedesu alkohol při dechové zkoušce nezjistili. Řidiči dodávky byla vzhledem ke zraněním, která utrpěl, odebrána krev.

"Příčina nehody je ve stádiu vyšetřování, byl přizván i znalec z oboru silniční dopravy," dodala Faltániová. Vše však nasvědčuje tomu, že za nehodu pravděpodobně může mikrospánek řidiče dodávky.

mazanykralicek ( 10. dubna 2014 12:32 )

v češtině ženský tvar chirurga; ten by však snad zněl násilně, také by neměl základu v podobném tvaru latinském. Chiruržka by znělo příliš uměle, protože hláskové střídání g-ž-z je našemu jazykovému citu cizí. Ale možný by byl tvar chirurgyně (dramaturgyně a p.). Jsou ostatně a jistě i v budoucnosti budou zaměstnání, která se vždy budou hoditi spíše mužům než ženám; k nim asi ještě dlouho bude patřiti chirurgie.

ninga ( 10. dubna 2014 12:15 )

ona jela do služby a oni museli jet z větší dálky přes noc, borci pitomci nevyspalí

nyctereutes ( 10. dubna 2014 11:11 )

Chiruržka je naprosto spisovný výraz...

ivkanatka ( 10. dubna 2014 11:09 )

A taky hezky česky napsali, že je museli z aut " vystřihovat ".

kdoasi ( 10. dubna 2014 10:43 )

Hlavně Pražáci,Brňáci a Plzeňáci.

Zobrazit celou diskusi