Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blesk srovnal bydlení obyčejných lidí a vyvoleného úředníka: Hajzlík máme na chodbě, on žije v paláci!

Autor: poe, lac - 
12. dubna 2014
21:23

Všichni jsme si rovni, jen někteří jsou si rovnější… Zatímco „nadlidi“ z politiky bydlí za hubičku v pražských palácích, normální smrtelníci se za obdobný peníz musí spokojit s ubytovnou.

Své o tom ví třeba mladý pár, Josefína Karchňáková (20) a Petr Drapák (20), kteří žili v bytovém domě v Litvínově. „Já bydlel samostatně. Za místnost jsem platil čtyři tisíce osm set. Kuchyň a sociální zařízení byly´společné,“ řekl Blesku muž. Mladá maminka s dcerou pak už dokonce za bydlení platila šest a půl tisíce měsíčně. Obdobný peníz platí i studenti na kolejích.

A pak tu máme zvláštní sortu lidí, zaměstnanců ministerstev a Úřadu vlády. Ti ovšem za 3 500 až 13 000  Kč bydlí v palácích a na prestižních pražských adresách. A většina má v této částce zahrnuty i náklady, jako otop, elektřinu či odvoz odpadků.

Vyvolený

Jedním z vyvolených je i někdejší šéf kabinetu exministra financí Miroslava Kalouska Miloslav Müller (52), který - ač už nemá s ministerstvem nic do činění - bydlí dál za ve služebním bytě pod Hradem. „Nájemní smlouva do konce listopadu byla panu Müllerovi prodloužena exministrem Janem Fischerem. V užívání má byt o velikost 43 m2. Platba za tento byt je stanovena na 7 774 Kč měsíčně,“ řekli k tomu Blesku z tiskového oddělení.

Se státem dotovaným bydlením pro vybrané úředníky je, zdá se, ámen: na popud Blesku chce ministr financí Andrej Babiš (59) prověřit všechny nájemní smlouvy….

satanklaus ( 13. dubna 2014 20:39 )

Chudák jako ty, co neví co je to život bez mindráků, mě nemůže rozhodit

abzk ( 13. dubna 2014 18:28 )

Prověřování nájemních smluv není žádné vystěhovávání. Babiš nechá prověřit smlouvy ( na to si zaplatí lidi, jelikož sám na to nemá znalosti), bude o tom populisticky kecat aby si nahonil body, pak zjistí že jsou po právní stránce v pořádku a nedá se s tím bez souhlasu obou stran nic dělat a tak to nechá vyšumět

bibs_7 ( 13. dubna 2014 17:29 )

a zbyl by tam potom tym padom vobec este niekto, koho by si tam mohol nasadit? ;)

hejhej ( 13. dubna 2014 17:25 )

Ti stěžovatelé by si ale měli uvědomit, že nikdy nepracovali, mají hodně dětí a žijí z našich daní, oni neodevzdávájí nic, jenom berou. Jinak je správné, že Babiš vystěhovává Kalouskova muže, není ve funkci, nemá v bytě co dělat.

e.44 ( 13. dubna 2014 13:59 )

S tím odpadem nejsem na omylu. Máma bydlí v Praze na sídlišti a platí odpad jednorázově. To je odvislé od toho jak to má sjednané majitel objektu. Tahle garsonka je ve starý zástavbě a platí se tam taky jednorázově. Média jsou automaticky v poplatcích, to jsem měla za to že je to taková samozřejmost že je zbytečné o tom psát, plyn tam není. A na to že je to prakticky v centru to drahý není.

Zobrazit celou diskusi