Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bývalá majitelka zastřeleného pitbula: Barušku zdrogovali!

Baruška prý bývala doslova mazlížek. Původní majitelka si její útok proti lidem neumí pořádně vysvětlit.
Baruška prý bývala doslova mazlížek. Původní majitelka si její útok proti lidem neumí pořádně vysvětlit.  (Autor: Repro Facebook)
Autor: lvi - 
9. dubna 2014
15:05

Den po řádění rozběsněného pitbula ve staroplzeneckém parku vyplouvají na povrch nové skutečnosti. Podle původní majitelky psa byl pes údajně pod vlivem marihuany, a proto se jinak domácí mazlíček proměnil v krvelačnou šelmu.

Původní majitelka Jana H. tvrdí, že fenku byla nucena kvůli závažné nemoci darovat kamarádce se zahradou, na kterou její fenka Baruška byla zvyklá. Ta však v inkriminovaný den fenku pitbula vzala mezi partu kamarádů, kde údajně kouřili marihuanu, což mělo neblahý vliv na následné chování a reakce fenky Barušky. Dokonce tak neblahé, že začala napadat lidi. Nejprve napadla kamaráda dívky, která fenku venčila, později údajně fenka pokousala jinou osobu, a to 30letého muže.

Přivolaní policisté spatřili dívku, jak před rozzuřeným psem zběsile prchá, a snažili se ihned odlákat jeho pozornost. Dívka tak měla dostatek času, aby se schovala na stromě. Tím však drama neskončilo.

"Pes neustále vyskakoval na dolní končetiny dívky, proto proti němu policisté použili pepřový sprej avšak zřejmě neúčinně, jelikož pes neustále pokračoval v napadání dívky, poté se krvelačný pitbul rozhodl zaútočit také na policisty, kteří ho služební zbraní zneškodnili," policejní mluvčí Jan Koželuh.

Zničená bývalá majitelka ale nevěří, že by se Baruška, kterou běžně nechávala samotnou se svým šestiletým dítětem, by se takto chovala. Míní, že za vším je chování dívky, která fenku venčila a byla ji Baruška svěřena. Ta následně s partou kamarádů "zhulila" fenku marihuanou, která poté probudila agresivitu ve fence.

Marihuana agresivitu u psů nezpůsobuje

S tím ale zásadně nesouhlasí odborník na psy Rudolf Desenský, který tvrdí, že marihuana působí na čtyřnohé miláčky klidově. „Používá se například jako forma terapie při nechutenství. Navíc psi jsou po marihuaně výrazně klidnější něž obvykle. Rozhodně nejsou agresivní,“ potvrdil pro Blesk.cz  Desenský.

sigmae ( 14. září 2017 10:26 )

přesně tak, chudák pes, panička se na něj vybodla

londynskypes ( 10. dubna 2014 07:38 )

uz nevi na co by to svedla ...k----n--da

sars ( 9. dubna 2014 20:45 )

 Cha cha nechci psat sproste ale to je k....vina.Zhulenej agresivni pes....jestli je to ten z fota tak tomu chybi hlavne strava a poradna....Vlastne je to jeden z tech co jim budou az do smrti lidi pocitat zebra....Pak se divte troubove sezrat vas mel vsechny aspon by se jednou v zivote poradne nazral....Bud mu zeme lehka.....

majojo ( 9. dubna 2014 19:19 )

Taky si myslím, že to nebyla zrovna marihuana, čím čoklíka vydráždili.

jarekshark ( 9. dubna 2014 19:09 )

youtube;sharks1211

Zobrazit celou diskusi