Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kauza pražských revizorů: S párem turistů došlo zřejmě k nedorozumění!

Spor revizorů a páru turistů byl zřejmě nedorozuměním.
Spor revizorů a páru turistů byl zřejmě nedorozuměním.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
8. dubna 2014
16:31

Incident staršího páru turistů s dvojicí pražských revizorů má dohru. Podle zástupců dopravního podniku nebylo chování revizorů demonstrací moci, nýbrž jen upozornění na neplatnost jízdenek.

Situaci se snažil řešit i třetí zúčastněný Dušan Spáčil, jakožto tlumočník. Páru se snažil vysvětlit, jak postupovat v případě jednání s revizory dále a nechat si přivolat hlídku policie, aby celou záležitost prošetřila.

Revizoři nevybíravým způsobem přesvědčovali turisty, že mají neplatné jízdenky. Pár Asiatů si však předem nastudoval pravidla cestování v městské hromadné dopravě v Praze. I podle Dušana Spáčila měli jízdenky skutečně v pořádku. „Po chvíli přišel druhý revizor, ještě arogantnější a prohlásil, ať je nezdržuji od práce," zavzpomínal Spáčil, který odejít odmítl.

Po další výměně názorů mu jeden z revizorů pohrozil, že zavolá policii, která ho zadrží za bránění ve výkonu služby. „Souhlasím nadšeně. Své vyhrůžky dál stupňují. Vyjedeme k dozorčímu metra, který je ze situace vyjevený, ale nechá je někam zavolat,“ popsal situaci.

DPP: Pár neměl platné jízdenky

Podle vyjádření dopravního podniku dvojice zahraničních turistů, u které přepravní kontroloři DPP prováděli kontrolu jízdních dokladů, ve středu ve stanici Malostranská neměla platné jízdní doklady („jízdenky“).

Jízdní doklady, kterými se zahraniční turisté prokázali, měly hodnotu 18 Kč. „Tyto jsou určeny pro cestování příměstskou dopravou a platí pro dvě navazující vnější pásma nebo pro přejezd z/do pásma B do/z pásma 1. Neplatí v pásmech P a 0, kde se nachází i stanice Můstek a Malostranská, tedy na trase pro kterou výše zmiňovaní turisté tyto jízdní doklady využili,“ vysvětlil pro Blesk.cz tiskový mluvčí DPP Jiří Štábl.

Proč však revizoři na výběru pokuty, pakliže byli v právu, netrvali a zmizeli z místa kontroly, není známo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi