Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ženu přepadli na rušné ulici: Uhodnete, kolik lidí jí pomohlo?

Ženě při fingovaném přepadení skoro nikdo nepomohl.
Ženě při fingovaném přepadení skoro nikdo nepomohl.  (Autor: Reprofoto youtube.com)
Autor: štš - 
7. dubna 2014
21:29

Na rušné nákupní třídě v Londýně se výrostek s kapucou přitočil k dívce, z tašky jí vyrval mobil a vydal se na úprk. Jak ukázaly kamery, ze čtyřiceti přihlížejících lidí pomohl jediný. Jak byste se v experimentu britských dokumentaristů zachovali vy?

Tým filmařů testoval odvahu a ochotu lidí pomoci ženě, kterou za bílého dne přepadl násilník. Pokus se skládal ze tří částí. Nejdřív šlo »jen« o drsnou výměnu názorů zloděje a jeho oběti (oba byli nastrčení herci), pak přišla na řadu rvačka a v poslední fázi výtržník vyrval dámě telefon z kabelky.

Všechny části dopadly stejně. Lidé se jen ohlíželi, maximálně agresora okřikli. Našel se jen jediný muž, který utíkajícímu lapkovi zkřízil cestu a povalil ho na zem. „Ani jsem nepřemýšlel, přišlo mi to automatické,“ prohlásil hrdina okamžiku David Seal (40).

Podle něj je však v dnešní obě ošidné pustit se do rvačky s neznámým člověkem. „Samozřejmě je správné pomoci, ale nikdy nevíte, jestli na vás někdo nevytáhne nůž nebo rovnou pistoli,“ prohlásil Seal, který jako jediný v experimentu uspěl.

marinkata ( 16. srpna 2017 15:46 )

taky jsem ještě nedělala žadný test, ale dobrá znamá bohužel musěla, a právě ona doporučila mi tohleto: www.spyshop24.cz/paralyzer-se-svitilnou-led-zap-light-1-000-000-v-1258.html

danypro ( 16. srpna 2017 13:37 )

taky planuji si objednat, ale nevím kde najdu nějaký spolehlivej přece si to neověrím na znamých a neudělám žadnej test, až ně nepřepadne. DOufám ale, že se to nikdy nestane.

marinkata ( 9. srpna 2017 08:47 )

mi pepřák už nestačí, bohužel bydlím v nebezpečním okolím a když jdu domu musím mít něco ještě nejlepší by byl manžel, ale toho jsem ještě bohuže taky nenašla proto využivám v kabelce mám taky paralyzér.

danypro ( 4. srpna 2017 22:12 )

proto když někam vychazím večer vždycky si davám do kabelky pepřák, a ta situace dokonale ukazuje jak se lide chovají když se něco takového děje

jana999 ( 8. dubna 2014 11:16 )

kup si palaryzér a dají ti všichni pokoj

Zobrazit celou diskusi