Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bosý běžec na půlmaratonu René Kujan (40): Nejhorší je dlažba!

Autor: wil - 
6. dubna 2014
16:21

Přes 12 tisíc běžců proběhlo včera po poledni centrem metropole a změřili tak své síly na trati 16. ročníku půlmaratonu. Byl mezi nimi i René Kujan (40) z Kralup nad Vltavou. Ten běžel bos.

Běžec ze středních Čech proběhl trať dlouhou 21 kilometrů v čase 1:45 hod. Samozřejmě že to nebyl jeho první běh, který absolvoval bos. Proto se cítil dobře. „Jsem v pohodě, nohy sice trochu bolí, ale nejhorší byla dlažba, na kočičích hlavách se špatně běží,“ řekl Nedělnímu Aha!

Proč ale bosky? „Vsadil jsem se kdysi s přítelkyní. Je to hec a dílem i recese. V botách by to bylo až moc snadné,“ smál se. Běhá rád a běhá pořád. O pražskou dlažbu jeho chodila pěkně plácala, okolní běžci se bavili.

Nechodil, ale teď už běhá

Že dnes běhá, přičítá velkému štěstí, ale také své zarputilé povaze.  Před sedmi lety měl vážnou dopravní nehodu, po níž měl zlomená všechna žebra a poraněnou páteř. Lékaři mu tvrdili, že už nikdy nebude moci běhat, že bude rád, když bude vůbec chodit.

„Půl roku jsem po léčbě rehabilitoval a učil se znovu chodit,“ dnes už s úsměvem říká  René Kujan, který běžel opět se svou typickou kšiltovkou s černými  rohy. A bosý i trénuje? „Každý den si dávám 10 kilometrů, z toho 4 kiláky naboso,“ prozrazuje český běžec, který nepotřebuje tretry. Nohy má sice hodně špinavé, ale kupodivu žádný mozol...

Video  René Kujan (40) zaběhl 16. pražský půlmaraton bos.  - wil
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi