Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejodvážnější kočka na světě: Odvážná malá šelma se postavila pěti lvicím!

Autor: shp - 
4. dubna 2014
22:51

Kočky jsou nejenom hrdá, ale také pořádně odvážná stvoření. Celý svět o tom přesvědčila malá divoká kočka, která se beze strachu postavila pěti velkým lvicím. Jak nerovný souboj dopadl?

Bitvu mezi Davidem a Goliášem se podařilo zvěčnit německé fotografce Claudii Hopf v parku Kgalagadi, který se nalézá v africké Botswaně. Sama ji sledovala v bezpečí z povzdálí.

Odvážná divoká kočka se postavila početné přesile pěti lvic. Každá z nich byla třicetkrát větší než malá šelma. Přesto se divoká kočka nedala na útěk, škrábala, prskala, než utržila brutální škrábance od lvic.

I poté, co krvácela, se ale nevzdávala a snažila se vyvinout odpor. Marně. Zanedlouho ji jedna z lvic zakousla a vítězoslavně odnesla její tělo v tlamě. Tohle není Lví král od Disneyho, tohle je krutá realita divoké přírody.

naidka ( 5. dubna 2014 08:43 )

Takové reportáže nevyhledávám, ani v televizi. Je to zákon silnějšího, s tím nikdo nic neudělá. Hloupá fotografka neudělala bůhvíjaké snímky, když bylo dopředu jasné, jak to dopadne. Se divím lvicím, že se spokojily s tak malým soustem, fotografka už by za tu námahu stála a dostalo by se na všechny.

Zobrazit celou diskusi