Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rittig zdraví z Monaka: Tohle vidí z okna? Vrátili mu pas a odletěl

Ivo Rittig patrně odletěl do Monaka. Tohle je výhled z jeho tamního hnízdečka?
Ivo Rittig patrně odletěl do Monaka. Tohle je výhled z jeho tamního hnízdečka?  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Twitter)
Autor: simao - 
2. dubna 2014
14:18

Ivo Rittig dnes lehce pošťouchl státní zastupitelství. Místo vazby, kam ho chtěli umístit, je patrně v Monaku. Na Twitteru totiž dnes uveřejnil fotku s výhledem na Monacký záliv s komentářem "Taky zdravím" a připojil rozverného smajlíka. Podnikatel tam má trvalé bydliště, které si údajně nyní musel prodloužit.

17°C a lehce oblačno. V Monackém zálivu panují podobné podmínky, jako v Praze. Přesto se zde lobbistovi Ivu Rittigovi dýchá o mnoho lépe. Nemá za zády státní zastupitelství, které po něm jde kvůli kauze údajně předraženého tisku jízdenek pro Pražský dopravní podnik.

17 haléřů z každého lístku mělo jít díky nevýhodně uzavřené smlouvě do Rittigovy kapsy, tvrdí lobbistova obžaloba. Rittig to ale odmítá. Ze strachu, že vycestuje během vyšetřování pryč, ho přitom chtělo státní zastupitelství umístit do vazby. Tenhle záměr však nevyšel, soud žádosti státního zástupce nevyhověl a Rittigovi navíc vrátil zabavený pas.

A Rittig patrně již vycestoval. Potřeboval si na úřadech prodloužit trvalé bydliště v Monaku, který mu má vypršet 4. dubna, uvedl týdeník Euro.

Byla jen otázka času, kdy Rittig odletí. On sám se netajil tím, že se do Monaka chystá. "Chystám se normálně žít a cestování k tomu patří. V Monaku bydlím, proč bych tam nejel. Nechystám se skrývat ani prchat, nemám před čím. To jsou dvě různé věci," řekl Rittig serveru lidovky.cz.

"Bydlení je to příjemné. Je to krásné místo. Milí lidé, žádní zpovykaní státní zástupci. Není to zrovna levné, to je pravda," dodal Rittig Týdnu. Již dříve si přitom i na Twitteru, kde je v poslední době jednou z nejaktivnějších "celebrit", dobíral dozorujícího státního zástupce Adama Borgulu, kterému se spolu se svými právníky chystá "usoudit zadek".

Ale zpět do Monaka. Rittig si tohle bydlení může dovolit. "Já tady vybudoval věci, které málokdo zvládne za sto let. Vydělal jsem za posledních deset let přes 100 milionů jenom z byznysu v Česku," vysvětloval pro LN Rittig.

Kdy Rittig do Monaka odletěl a kdy se vrátí, však není jisté. "Jsem domluvena s panem Rittigem, že nebudeme médiím hlásit každou jeho cestu domů. Monako je každopádně hodinu letu od Prahy," nechtěla serveru aktualne.cz momentální Rittigovo místo pobytu komentovat jeho právnička Karolína Babáková.

belaa ( 4. dubna 2014 10:46 )

rittig ma za usima.kdo umi ten umi proste vyuzil situsce a ted se ma dobre.ostatni lidi budou drit a cumet doma.vy tady jen nadavate.a zavidite on nesedel ale snazil se z blbcu vyzdimat co se dalo

ipsace ( 3. dubna 2014 13:13 )

Ano, ať se prodavač Rittig, Janoušek, Bém, Topolánek s kámošem Dalíkem, Rampula a Grygárek, prodavačka Nagyová se svými vypečenými dcerunkami a celá ta nenažraná pravičácká ODS s podporou TOP udáví mamonem !

ipsace ( 3. dubna 2014 13:11 )

Janoušek pochází z bolševické rodiny, jaho matka pracovala s matkou nyní zemřelého super komunisty Miroslava Štěpána. Vidíte, kdo měl zřejmě nakradený základní mega-kapitál ze socialismu : např. Štěpán, Janoušek, Bilak a "kůl v plotě" Jakeš.

ipsace ( 3. dubna 2014 13:07 )

Pedagogům je jasné, že Nečas byl ve škole ušlápnutý, zakřiknutý. Takového potřeboval Klaus jako kontrast ke svému narcismu a jakoby mužské kráse. Jenže právě ti ušlápnutí z dětství, když se v dospělosti dostanou na vysoké posty, začnou být neúměrně nafoukaní, sebejistí, nevidí a neslyší, protože je zaslepí náhlý a pro ně, zakomplexované, nečekaný úspěch. Většinou jsou snadno manipulovatelní, jak toho využila Nagyová, Rittig, Bém, Janoušek, Rampula, Grygárek, Dalík, Topolánek aj. Tací "Nečasové" přestanou "slyšet" své skutečné přátele. Jsou na ně naopak zlí, protože ti jim na rozdíl od těch podlých Nagyových a spol. říkají nepříjemnou pravdu, kterou ale oni nechtějí slyšet. Všechny ODS křiváky a tuneláře s podporou TOPky zavřít.

joudajoudovy ( 3. dubna 2014 07:44 )

skoda...., ze se nikdy nedozvime pravdu o prazske mafii, kterou vede dvouhlava san - Rittig, Janousek, a kde maji zatnute drapky. hura....., smrtak bude konat, dle sveho uvazeni, zde jim kuba darbujan, uplatky i vyhrozovani, nepomuze. pandrholove budou odmeneni, dle svych zasluh. na svych hrbech toho maji hafo, od dob komaru, jako vekslaci, propojeni s policii a pohlavary, pres sametovy bazar, kdy se rychle zorietovali, az do soucastne tunelaze. http://www.youtube.com/watch?v=qFTFZ-sNNoI

Zobrazit celou diskusi