Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Holky, na kozách nestojí svět, radí ženám po nádoru prsu expertka na prádlo

Autor: vet - 
2. dubna 2014
12:25

Rakovina nemusí být nutně konec. Spolužačky Kája (40) a Miluška (40), kterým těžká nemoc zasáhla prsa, neztrácejí optimismus. Jejich osud a boj dalších pěti smrtelně nemocných sleduje dokument ČT Život se smrtí.

Kája s Miluškou plánují, jak neztratit ženské sebevědomí, i když přišly o to, nač je většina dam pyšná. Energii jim vlilo setkání s Helenou Konarovskou, odbornicí na dámské spodní prádlo. „Holky, vy si musíte uvědomit, že na kozách nestojí svět,“ vítá obě dámy Konarovská.

Milušky vizi, že si krásnou podprsenku pořídí až po plastice prsu, hned rozmetala. „Ne, až si uděláš plastiku. Nosí se to proto, aby si na ty kozy (pozn. red.: náhrady) člověk zvyk,“ vysvětluje Konarovská.

Vylepšila tak Káji představu o tom, k čemu ji rakovina jako ženu odsoudila. „Když jsem si šla pro svou první podprsenku po ablaci prsu, to bylo strašný,“ vzpomíná Kája. Helena Konarovská radí – jít, zkoušet, nestydět se a bavit se o tom.

jany ( 2. dubna 2014 23:06 )

ta oani me znervoznuje, jeji obhroublost a styl projevu me odpuzuji. pritom jsem ve veku tech zen a mam stejnou nemoc. s nakupem prvniho pradla po ablaci nebyl problem, asi proto, ze nemam dekorativni zjev jako prioritu. bafnout na me ta pani, mozna ale problem mit budu

babapsi ( 2. dubna 2014 19:17 )

A kdo ocení inteligenci?

ruudazvostravy ( 2. dubna 2014 18:53 )

Yó,voni ty ce.cki sou náramně potřebná vjec,gdo ye nemá,yako bi nebil.Ale sou y jyný vjecy,kerí sou taki f kurzu,třeba y taková kchunda,ye to unykátní záležytost a gdo přýtomneych panáčků bi sy rát nesmočyl rákos,ny?

bizon_pepa ( 2. dubna 2014 15:31 )

Která je nemá, jako by nebyla.

salto ( 2. dubna 2014 15:23 )

A jak dobře...

Zobrazit celou diskusi