Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Peklo na D1: Projeli jsme pro vás obávanou dálnici. Co vás čeká?

Autor: sch - 
31. března 2014
12:20

Nejdelší, nejstarší, nejobávanější, ale momentálně i nejzasekanější. Taková je dálnice D1, kde v neděli odpoledne a postupně v pondělí začala platit masivní dopravní omezení. Jenže spíš než úzké pruhy, jak by se na první pohled mohlo zdát, jsou problémem bezohlední řidiči, kteří si zřejmě dálnici pletou se závodním okruhem.

D1 je na dvou, a za pár dní bude na třech, bezmála desetikilometrových úsecích zúžená pouze na polovinu, tedy do jednoho jízdního směru. Auta se tam potkávají tak nablízko, až jim jde o zrcátka. Vnitřní pruhy totiž měří 2,5 metru, vnější 3,15. A to je právě problém. Spousta aut totiž má od zrcátka k zrcátku takový rozměr, že na každé straně zbude jen pár málo centimetrů.

 

Provoz ale mají usměrňovat dopravní značky, které nabádají k tzv. střídavému provozu. Tedy takovému, kdy nejedou auta v obou pruzích vedle sebe zároveň, ale na střídačku. Možná by to ale nebyl takový problém, kdyby se nenašel co dvě stě metrů nějaký pitomec, který dopravu zkomplikuje svým hloupým manévrem.

 

Kolony se mezi Prahou a Brnem tvoří spíš u uzavírek (jejich seznam najdete ZDE), kde je provoz sveden do jednoho pruhu, tedy tam, kde řidiči mají zipovat. Což je činnost, kterou prostě většina lidí pořád neumí. Naopak v místech, kde je provoz stažen do jednoho jízdního směru je situace zatím klidná.


Situaci na dálnici pro vás monitorujeme přímo na místě. Přispět a pomoci ostatním můžete ale i vy. Natočte nebo vyfoťte kolonu nebo problematické místo na D1 a pošlete jej na tip@blesk.cz. Děkujeme!


 

Vetší problémy než uzavírky mohou způsobit piráti silnic, kteří si dálnici pletou se závodištěm. Podívejte se na ně v reportáži Bleskových zpráv:

Video  Zprávy: Prsatý protest, pitomci na D1 a Somr v slzách!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

andreslawicky ( 31. března 2014 13:28 )

Hlavně že máme Děti země a podobné vyděračské skupiny které tady žvaní do projektů dálnic,hlavně že jsou v pohodě žáby ,srnky a možná nějaký neznámý čmelák

andreslawicky ( 31. března 2014 13:21 )

Silnice v ČR jako ve středověku .Ještě že Němec prohrál válku a nás osvobodil ten mužik z východu

Zobrazit celou diskusi