Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Učitel o žákovi (†16), který spáchal sebevraždu: Byl jsi spratek, šikanoval jsi, je dobře, že jsi pryč!

Autor: shp - 
28. března 2014
06:00

Australský učitel si ohledně svého studenta, který spáchal sebevraždu, rozhodně nebral servítky. 24 hodin poté, co se dozvěděl o jeho osudu, napsal Simon Cox na svůj Facebook, že žák byl spratek, šikanoval slabší a je dobře, že je pryč. Chlapcovi rodiče z toho málem dostali infarkt.

Truchlící rodiče jsou z incidentu šokováni a žádají po střední škole učitelovo potrestání. Škola Coxe zatím suspendovala a případ hodná blíže prozkoumat. Předpokládá se však, že učitele vyhodí.

Drsný post o studentovi se na učitelově Facebooku objevil pouhý den poté, co si žák sám vzal život. „Šikanoval jsi menší a mladší děti, než jsi byl ty sám. Viděl jsem tě je obtěžovat, bít, ale nikdy sis nevybral nikoho své velikosti,“ nebral si Cox servítky.

To ale nebylo všechno. „Udělal jsi ze života peklo slušným studentům, kteří se chtěli něco naučit, a učitelům, kteří chtěli vyučovat. Byl jsi náladový, neuctivý spratek, kterého pořád omlouvali rodiče. Jsi pryč a ode mě nedostaneš žádné sympatie ani empatii,“ psal na svém Facebooku učitel také.

Celý post pak završil těmi nejdrsnějšími slovy. „Nic tak zvláštního se nestalo, jdu si umýt vlasy,“ ukončil nenávistný vzkaz na Facebooku. Chlapcova rodina je rozzuřená. „Rozhodně nikoho nešikanoval,“ brání svého zesnulého synovce strýc Peter Britten.

bre-burda ( 30. května 2014 09:35 )

Je to složité. Na jednu stranu ani smrt nemůže ospravedlnit nectnosti učiněné za života. Na druhou stranu - mrtvý se už nemůže bránit. Proto se říká, že "do mrtvol se nekope" či "o mrtvých jen dobré"... Ale zde bych asi stál za tím učitelem.

vejkyt ( 28. března 2014 13:59 )

v článku se píše že se to vyšetřovalo... Rodina ho nejpíš kryla a tak se to asi vyřešilo domluvou jako vždy v podobných případech...

babetku ( 28. března 2014 13:23 )

No já nepodala vyloženě trestní oznámení, jen oznámení, aby prověřili, jestli fakt pracuješ ve školství. Jestli ano, jsi tam rušivý element. Děti jen kazíš, u jejich výchově by jsi neměla vůbec být.

vejkyt ( 28. března 2014 13:19 )

babetku ( 28. března 2014 13:18 )

já v práci jsem... pracuji minimálně 15 hodin denně na rozdíl od učitelů, co dělají tak 20 hodin týdně a stěžují si, jak mají moc práce.... no o výši manželova důchodu nebudu diskutovat... tím tak zaplatíme dceři obědy ve škole a možná ještě benzín do práce... na víc to nevyjde.... náš stát se fakt nepředá

Zobrazit celou diskusi