Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dan (19) byl závislý na focení selfie: Dohnalo ho to k sebevraždě

Danny byl posedlý focením vlastních portrétů
Danny byl posedlý focením vlastních portrétů  (Autor: Facebook.com)
Autor: šim - 
25. března 2014
14:45

Z nevinné záliby se stala smrtící obsese. 19letý Brti Danny Bowman se stal závislý na focení sebe samého. Vytvářením selfies trávil až 10 hodin denně. Jeho posedlost ho dohnala až sebevraždě!

Za den iPhonem udělal až 200 svých fotografických autoportrétů. Byl tak posedlý, že přestal chodit do školy, jenom seděl doma a fotil. Během půl roku zhubl 12 kilogramů. Nedělal nic jiného, jen cvakal mobilem.

Danny začal postovat své fotky na Facebook, když mu bylo patnáct let. Postupem času se mu ale jeho záliba přerostla přes hlavu. V roce 2011 se zúčastnil castingu na pánského modela. Od té doby byl svými fotkami extrémně posedlý.

Jeho cílem bylo vytvořit perfektní selfie. Šílená posedlost ho dohnala k zoufalému pokusu vzít si život. Když by doma sám, předávkoval se. Naštěstí ho našla a zachránila jeho matka Penny.

„Chtěl jsem udělat co nejdokonalejší fotku. Když se mi to nedařilo, nechtěl jsem žít,“ řekl mladík britskému Mirroru. „Ztratil jsem přátele, zameškal jsem mnoho hodin, stálo mě to zdraví,“ popisuje útrapy, které si způsobil závislostí na novém trendu.

Danny podstoupil intenzivní nemocniční léčbu, při které se ho pokoušeli zbavit jeho technologické závislosti. „Je to stejná závislost jako na drogách, alkoholu nebo hráčství. Nepřál bych nikomu, aby si prošel tím, co jsem musel prožít já,“ uzavírá Danny.

diskutujici ( 25. března 2014 17:28 )

O jednoho i d i o t a min. Parada.

587587 ( 25. března 2014 15:20 )

jahodove_ticho:

jahodove_ticho ( 25. března 2014 15:06 )

Danny byl kretének jako několik milónů mu podobných tydýtů z fakebůků a podobnejch mentálovin

Zobrazit celou diskusi