Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dcery přišly navštívit tatínka do nemocnice: Na posteli ležel mrtvý! Zadusil se rohlíkem

Dvě dcery Ludvíka V. († 93) nemocnici zažalovaly. Zastupují maminku (98) a další tři sourozence.
Dvě dcery Ludvíka V. († 93) nemocnici zažalovaly. Zastupují maminku (98) a další tři sourozence.  (Autor: Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová - 
25. března 2014
22:08

Přišli do nemocnice na návštěvu za tatínkem Ludvíkem V. (†93) a našli ho na posteli mrtvého. Zadušeného rohlíkem! Rodina trutnovský špitál žaluje.

Senior byl v nemocnici na pár dní kvůli léčbě zánětu podklíčkové žíly, rodina teď nemocnici vytýká špatnou péči.

Zatímco ještě k obědu mu zdravotnice podávala kašovitou stravu, k odpolední svačině mu personál donesl suchý rohlík bez tekutin. Ten navíc jedl sám bez asistence. Příbuzní pak při náhodné návštěvě zjistili, že nežije. Podle nich se začal dusit. „Byl odulý, jazyk měl venku a z pusy mu koukal kus rohlíku,“ popsala soudu dcera seniora Eva N.

„Dušení spustilo zástavu srdce, což vedlo k poškození mozku a smrti,“ řekl její advokát.

„Domnívám se, že není příčinná souvislost mezi smrtí otce žalobců a péčí v nemocnici,“ kontruje však právní zástupce nemocnice Jiří Humňal. Muž podle něj zemřel po náhlé srdeční arytmii, nikoli na zadušení, jak tvrdí rodina. Pitva seniora ale nebyla lékaři nařízena a provedena.

minehava ( 19. dubna 2015 12:55 )

Abych byla spravedlivá, tak před nedávnem, v nemocnici téhož okresu, ale jiném městě, případ úplně opačný. Paní, diabetička, nechtěla jíst a sestry si na ni čas udělaly. Takže je to o lidech.

minehava ( 19. dubna 2015 12:53 )

Je to dost dávno, ale už v tomhle režimu. Ležela jsem jeden den na interně na přistýlce. V době oběda sestra rozdala jídlo a dál se nestarala. Ležela tam stará paní, která byla tak trochu mimo sebe (ne v bezvědomí), možná pod vlivem léků. Takže ani nevnímala, když sestra jídlo donesla a poté netknuté odnesla. Když jsem sestře řekla, že paní asi neví, že je oběd, celkem se jí to netknulo. Pokud tahle stará paní v nemocnici umřela, tak hlady.

elssa... ( 18. dubna 2015 22:44 )

to teda za to muže nemocnice, a ne že se z toho vykroutí, mě v Plzenské nemocnici zmrzačili 90 letou babičku, stěžovala jsem si,a co udělali, šly za ní a řekli paní NOVÁ, DYT ALE MY SE O VÁS HEZKY STARÁME, a znáte staré lidi radeji trpí než by něco řekli, doktor co se usmíval na lidi z volebního plakátu , mnou opovrhoval, posmíval se mi a oznámil, že babička tu jeste nějaký čas bude, za měsíc umřela doma, její snacha bezcitná zdravotni sestra ji k tomu dohnala. Jiná věc, babička kolegyně má rakovinu, dostala teplotu dovezli ji do špitálu, a za pár dnu za ní došla dcera a po odkrytí deky zjistila, že jí cele dny zapoměli sundat boty, je to hnus to naše zdravotnictví a za komunistu by to nebylo, a měli jste videt ty dokrtory v Plzni na Borech jak se tvářili, když jsem jim řekla ze udellai chybu, udelali ze me vola a poslali mě knihu!!!!!!!!!!!!!!!!

krupan10 ( 27. března 2014 09:29 )

co tady plácáš za kraviny, gumo

zabibol ( 26. března 2014 07:19 )

Nedávno tady někteří psali, jak se u nás důstojně umírá oproti USA. Chtějí nemocnici žalovat. Za komunistů by se dostaly akorát do kriminálu.

Zobrazit celou diskusi