Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Přepadení banky na Václaváku: 4 kg funkční trhaviny v kufříku!

Autor: psch - 
19. března 2014
14:14

Velké bezpečností manévry dnes probíhaly na pražském Václavském náměstí. Do banky ČSOB si s kufříkem v ruce nakráčel zloděj a začal vyhrožovat bombou. Z banky ale utekl a kufřík nechal v bance, policie zavřela půlku náměstí!

V kufříku, který muž po neúspěšném pokusu o loupež zanechal v bance byl podle policie nástražný výbušný systém a více jak 4 kg trhaviny. Uvedla to mluvčí pražské policie Hana Jeřábková. Podle pyrotechniků byla bomba funkční. Po pachateli policie pátrá.

„Krátce po 13. hodině jsme přijali na linku 158 oznámení, že do banky ČSOB na Václavském náměstí vešel muž ve středním věku,“ potvrdila Blesk.cz policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Zloděj přišel do banky s černým kufříkem, ve kterém podle jeho slov je výbušnina. Tím vyhrožoval i ženě za přepážkou, po které chtěl vydání peněz. „Žena za přepážkou odpověděla, že tak vysokou finanční hotovost nemá momentálně k dispozici. Pachatel se sebral a z banky odešel,“ doplnila Jeřábková.

Bez lupu, ale i bez kufříku pláchl pryč, právě po něm pátrá policie. Kromě pátrání je ale zaměstnává i samotný kufřík, kvůli kterému museli policisté evakuovat celou budovu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

iq_tester ( 20. března 2014 10:49 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu/ Hodně štěstí a správných odpovědí!

marmat ( 19. března 2014 22:50 )

JEDNA Z NEJ....POBOČEK v Praze, Čechách a pán lupič s bombou nakráčí,vykráčí(bez bomby), zasalutuje sekurity,kamerám,bezpečnostním systémům, skočí na tramvaj, nebo na metro dole a POHODA ?

587587 ( 19. března 2014 21:53 )

Už jsi s tím byl u lékaře?

moiaza ( 19. března 2014 20:10 )

No jo, zas ty Havlovy děti.

dobrotka ( 19. března 2014 19:50 )

Tak to jsem fakt zvedava na toho neskutecneho blbce

Zobrazit celou diskusi