Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Teorie o únosu Boeingu 777: Poslední slova kopilota byla tajným vzkazem!

Autor: shp - 
18. března 2014
09:56

Vyšetřovatelé, kteří již přes týden neúspěšně pátrají po zmizelém Boeingu 777 Malajsijských aerolinií, se zaměřili na poslední slova kopilota Farik Abdul Hamíd (27), která zněla: „Vše v pořádku. Dobrou noc.“ Může podle nich jít o tajný signál, který souvisí s únosem letounu.

Odborníci se od začátku podivují nad zprávou, kterou Hamíd vyslal na letiště. Nejde podle nich o typickou komunikaci. To však zpochybňuje český odborník a letecký expert Aleš Jungmann, podle kterého jde o běžnou zprávu, která značí klid posádky.

Nejdříve se vyšetřovatelé domnívali, že poslední slova z Boeingu 777 patřila kapitánovi Zaharímu Ahmadu Šáhovi (53), na kterého padlo podezření z únosu poté, co se zjistilo, že je přívržencem opozičního malajsijského vůdce, který byl nedávno zatčen kvůli homosexualitě.

Při řádném prozkoumání hlasu však došli k názoru, že patří Hamídovi. Zhruba minutu po vzkazu byl vypnut komunikační systém letadla. Vyšetřovatelé se nyní zabývají možností, že šlo o tajný vzkaz, který měl značit, že s letadlem je něco v nepořádku.

Pátrání po letounu se v současnosti účastní 26 zemí včetně Číny. Ta zapojila do pátrání 21 vesmírných družic, které monitorují rozsáhlé oblasti. Popírá však, že by za únosem letadlu stáli Číňané, jak se dříve spekulovalo.

Video Záhada zmizelého letadla. Co se stalo? - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

hanzohatori ( 18. března 2014 21:54 )

Nový útok pod falešnou vlajkou? Kdo bude cílem tentokrát? Írán?

straslivapravda ( 18. března 2014 14:36 )

 Kdyby ten kopilot rekl treba "kolik tresni, tolik visni" byl by to jasnej tajnej vzkaz, ze po nem jdou dlouhodobe komanci a proto rozhodl tajne emigrovat do Ruska. Vzkaz "dobrou noc" nedava smysl.

hrabenkaostrovinova ( 18. března 2014 11:36 )

Někteří slušní a inteligentní komentátoři jsou na "Altuálně.cz" zablokováni. Neumím si představit, že by to mohlo být perspektivním řešením, spíše pokračující konečná fáze zkorumpovaného a totalitního systému.

hu2hu ( 18. března 2014 11:19 )

Pilot se loučí s malajsijským řízením letového provozu a má přejít na vietnamské. Je asi tak jedna v noci. Řekne "All right, good night." A hned je to tajný vzkaz.

doktorsafranek ( 18. března 2014 10:18 )

trapné konstrukce...

Zobrazit celou diskusi