Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zmizení Boeingu 777: Letadlo provedlo bojový manévr, aby se vyhnulo radarům!

Autor: shp - 
17. března 2014
13:55

Boeing 777 Malajsijských aerolinek, který zmizel před více než týdnem beze stopy, provedl podle vyšetřovatelů bojový manévr a sestoupil do malé výšky, aby se vyhnul radarům. Vše tak nasvědčuje tomu, že bylo letadlo uneseno. Největší podezření padá na kapitána Zaharího Ahmada Šáha (53).

Vyšetřovatelé řekli malajsijskému deníku The New Straits Times, že Boeing 777 mohl přeletět Bengálský záliv ve velmi malé výšce, čímž se vyhnul všem radarům. I vojenský radar by stroj při takovém letu zachytil pouze jako bliknutí na kontrolní obrazovce. Předpokládá se, že letadlo kleslo do výšky 1,5 kilometru.

Je možné, že maskování terénem, jak se let v nízké výšce odborně nazývá, je prací právě Šáha. Jde přitom o manévr, které provádějí zkušení piloti stíhaček. Šáh je fanatickým příznivcem opozičního malajsijského vůdce Anwara Ibrahima, jenž byl zatčen kvůli své homosexualitě krátce před odletem Boeingu 777. Vyšetřovatelé se tak zaměřili na něj. Navíc u něj doma našli podomácku sestrojený letecký trenažér právě na tento typ letounu. Je možné, že si podobné manévry doma po večerech nacvičoval.

Vyšetřovatelé ale nemůžou vyloučit, že je ve zmizení letounu zapletený i kopilot Farik Abdul Hamíd (27). Piloti však nežádali o to, aby letěli spolu, což tuto teorii nepřímo vyvrací. Odborníci se nyní zaměřují na to, odkud byla vyslána poslední zpráva, která zněla: „Všechno v pořádku. Dobrou noc.“ Vyšetřování odhalilo, že hlas nepatřil kapitánovi, ale kopilotovi.

Zpráva byla odeslána po vypnutí jednoho z komunikačních systémů a těsně předtím, než někdo odřízl i tento komunikační kanál. Podle vyšetřovatelů je tak teoreticky možné, že se letadlo nacházelo již na zemi. Již dříve se nechali slyšet, že je možné, že letadlo někdo unesl s tím, že ho později použije k teroristickému činu.

Video Záhada zmizelého letadla. Co se stalo? - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

iq_tester ( 18. března 2014 09:50 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu Hodně štěstí a správných odpovědí!

9rot6 ( 18. března 2014 05:33 )

Když si všechny ty zaručené informace dáte dohromady, tak z toho vychází jednoznačně, že malajci mají tajné supersonické letadlo, vytvořené z materiálů "Stails", mající raketové motory, aby dosáhlo letové hladiny 13 700 km a tam zřejmě žádné radary nefungují,no Jules Verne by se asi hodně divil, ale novináři a hlavně noviny si mastí kapsy, proto že, každý den mají zaručené zprávy,kde a kudy letadlo letělo nebo kde se nachází už zítra!

straslivapravda ( 17. března 2014 20:37 )

V Praze zacinaji prosakovat informace, ze v nakladovem prostoru toho letadla byl vsechen majetek Rittiga (obrazy, auta, baraky, lednice se zradlem,...), aby to Slachta nenasel. Pak se letadlo jako ma objevit na Krymu a ve finale bude zaparkovany v depu Kacerov a Janousek tam bude mit restauraci. Muze nekdo zavolat do toho depa?

kukuku ( 17. března 2014 18:28 )

Pokud Ti prodá ty 2 letušky za šrotovou cenu, vzal bych od Tebe jednu za šrotovou cenu+přiměřený zisk.

turan ( 17. března 2014 16:58 )

 Rasspo-predávaš súčiastky?Mám záujem o motory staviam F1-kúpim za šrotovú cenu+2 letušky!

Zobrazit celou diskusi