Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zmizení Boeingu 777: Operátor nedokáže lokalizovat mobily pasažérů!

Autor: shp - 
14. března 2014
08:13

Nejdříve byl při telefonování slyšet alespoň vyzváněcí tón, byť bez odezvy, ale teď už ani nevyzvání. Čínský největší mobilní operátor China Mobile se pokusil lokalizovat některé z cestujících pohřešovaného letadla společnosti Malaysia Airlines letu 370, když zkoušel, jestli jsou jejich mobily připojené k síti. Žádný z nich ale nedokázal najít.

Snaha o vystopování mobilních telefonů cestujících začala krátce poté, co Boeing 777 zmizel v sobotu časně ráno místního času (v pátek SEČ) na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palubě bylo celkem 239 osob; zhruba polovina cestujících byli Číňané.

Telekomunikační gigant China Mobile, který má více než 770 milionů zákazníků, je největším poskytovatelem bezdrátového připojení na světě. Hledat mobilní telefony začal na žádost příbuzných některých cestujících i čínské vlády.

Ale žádný z telefonů prý nebyl od zmizení letadla připojený do sítě. „Naše mobilní sítě mají jistá omezení. Nedokážeme najít uživatele mobilních telefonů, pokud je vypnuli, anebo pokud je letadlo ve výšce nad deseti kilometry či v hlubokém oceánu,“ řekl činitel firmy, který si nepřál být jmenován.

Video Přelet nad vietnamským mořem: Do pátrání po malajsijském letadlu se zapojilo i vietnamské námořnictvo - Reuters
Video se připravuje ...

mememumu ( 14. března 2014 11:30 )

Letadlo, které může být na ploše o průměru několika tisíc kilimetrů (z toho velká část je tvořena mořem), se může ztratit poměrně jednoduše. Samozřejmě do té doby, než se najde. Ale to pochopitelně může trvat dlouho.

mememumu ( 14. března 2014 11:29 )

No jo, jak se pak v tom mají vemena vyznat, když nemají mozek? Pro ty musí strana a vláda rozhodnout, co jim řekne. Stručn, jasně. Aby i vemeno vědělo. Teda myslelo si, že ví. A hlavně nemělo pocit, že je vemeno.

mememumu ( 14. března 2014 11:28 )

Božíčku, operátor není schopen lokalizovat vypnuté mobily. To je ale neuvěřitelné překvapení.

mememumu ( 14. března 2014 11:28 )

Letěl jsi někdy v životě? Asi ne, protože jinak bys věděl, jak probíhá pasová kontrola a že se při ní dá sotva přijít na to, že se jedná o kradený pas. Asi tě to překvapí, ale na tom pase skutdečně není nápis "Toto je ukradený pas".

aronak ( 14. března 2014 10:49 )

je to celé divné, do letadla pustí pasažéry na odcizený pas, takže nikdo neví, kdo tam vlastně nastoupil (kde je jaká mezinárodní kontrola?), po zmizení letadla vyzvánějí mobily, ale ty nejdou lokalizovat (to je velmi podivné zjištění), nevím, co je pro lidi lepší, aby letadlo někde spadlo a nebo jestli někde přistálo, pasažéři jsou buď jako rukojmí nebo je stejně zabili/jí a unesené letadlo mohou použít jak? raději nedomýšlet někteří tuto záhadu budou přiřazovat do nevyřešených záhad UFO

Zobrazit celou diskusi