Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Video, které dojímá svět: Muž dal bezdomovci výhru 20 tisíc, on se s ním rozdělil!

Neznámý dárce dal muži los na 20 tisíc korun. Výhru mu vyplatil ze svého
Neznámý dárce dal muži los na 20 tisíc korun. Výhru mu vyplatil ze svého  (Autor: youtube.com)
Autor: šim - 
11. března 2014
11:25

Video, na kterém neznámý dobrodinec dal bezdomovci Erikovi, kterého denně potkával na parkovišti u obchodu v americké Virgiini, „výherní“ los s výhrou 20 tisíc korun, za týden shlédlo 13 milionů lidí. Bezdomovec plakal radostí a rozpláče i vás…

„Tohoto muže jsem vídal každý den. Pak jsem se doslechl, že je to velký dobrák a má velké srdce, tak jsem se rozhodl, že mu pomůžu,“ popisuje na videu, které obletělo svět, neznámý štědrý dárce.

S prodavačem v trafice se domluvil, že los, který dá bezdomovci, vyhraje. „Fiktivní“ výhru mu pak vyplatil ze své kapsy.

„Hele, nemám žádné peníze. Ale mám tenhle los. Tak bych ti ho dal, jestli chceš,“ přistoupil k bezdomovci sedícím na parkovišti na obrubníku muž v červenobílé bundě. Bezdomovec, jehož jméno je Eric, s nedůvěrou tiket přijal. „Pojďme se podívat, jestli jsi něco vyhrál,“ říká muži a vede do trafiky ke známému trafikantovi.

Ten se chopil role a s překvapením v hlase Ericovi oznámil, že právě vyhrál tisíc dolarů (20 tisíc korun). „To si ze mě děláte srandu,“ zopakoval nevěřícně asi dvacetkrát Eric. „Neděláme, chlape, vyhrál jsi,“ ujišťují ho oba.

Eric štěstěně nemohl uvěřit. Když mu prodavač sázel na pult jednu stodolarovku za druhou, jen nevěřícně zíral. Pak udělal neskutečnou věc. Odpočítal polovinu peněz a podává je dárci, který mu dal los, ten je však odmítl přijmout.

Eric se v tu chvíli rozbrečí a slzy začnou téct také jeho obdarovateli, se kterým se obejmou. „Jsem na ulici už hodně hodně dlouho, ale nikdy jsem neměl přítele. Někoho, kdo by udělat to, co jsi právě udělal ty,“ říká dojatě Eric. Na jeho podporu už vznikla také sbírka, na jejímž kontě se dosud sešlo téměř půl milionu korun.

anka ( 11. března 2014 13:21 )

deratizator ( 11. března 2014 11:42 )

dárci

Zobrazit celou diskusi