Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nešťastná rodina Demeterových: Nemáme ani na Filípkův pohřeb!

Autor: Richard Veselý - 
4. března 2014
21:02

Filípek (†1 měsíc) zemřel kvůli šíleným podmínkám na ubytovně. Teď rodina Demeterových řeší další problém. Musí do čtvrtka sehnat 40 tisíc, které má za pohřeb chlapečka zaplatit.

Jakov by smutku v rodině Demeterových ještě stále nebylo dost. Teď se k nim přidaly ještě problémy s penězi na pohřeb dítěte.

„Jsme rádi, že máme na nájem a jídlo pro děti. Teď musíme zaplatit za pronájem a vykopání hrobu, zdobení, rakev a pohřební auto,“ popsala Blesku se slzami v očích Filípkova babička Zuzana Demeterová. „Kremace by vyšla levněji, ale my Romové ji neuznáváme, v naší kultuře se vždycky pohřbívá tradičně, do země,“ vysvětlila.

Filípkovo tělíčko zůstává zatím v márnici vinohradské nemocnice, tam ale může zůstat nejdéle do pátku. „Výdaje kolem pohřbu vycházejí na skoro čtyřicet tisíc korun, nikdo z nás tolik peněz nemá,“ řekla Filípkova babička.

Tragická smrt

Měsíční Filípek zemřel minulý týden ve čtvrtek na následky udušení. Zřejmě ho zalehla vlastní matka. Sedmičlenná rodina totiž žije v jednom pokoji na ubytovně za 11 tisíc korun a spí na sražených postelích a matracích. Po tragédii jim Praha 3 přislíbila nové bydlení.

sara124 ( 29. srpna 2014 16:41 )

Hmm na pohřeb nemají a paní Demeterová si vypaluje zobák tak hlavně že má na cigára.....

atakdale ( 29. srpna 2014 13:59 )

by mě spíš zajímalo, jak vědí, že ho nikdo záměrně nezavraždil řekla jim to snad jeho matka? kdyby byla bílá, určitě by to vyšetřovali a buď by to sami policajti uzavřeli a nebo by teprve soud rozhodl o tom, že to nebyl záměr, nýbrž nehoda

Zobrazit celou diskusi