Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vrakoviště tanků na Ukrajině: Mohly jim zachránit krky! Měli se o ně lépe starat

Autor: shp - 
4. března 2014
05:50

Krym je obsazen ruskými jednotkami a Putinova velmoc posílá na do země čím dál tím více vojenské techniky. Ukrajinci se třesou strachy před vojenským útokem. Možná se měli lépe starat o 400 vyřazených tanků, které leží ladem na vrakovišti a jež by mohly zvrátit vývoj případné bitvy.

Jejich motory jsou nefunkční a dávno odstraněné, jejich těla jsou celá pokrytá rzí. Přesně v takovém stavu je na 400 tanků, jež se nacházejí v přísně střežené u ukrajinského Charkova, jen 32 kilometrů od ruské hranice.

Areál má sloužit jako opravna, ale k těmto účelům je používám jen zřídka. Jde tak o nefalšované vrakoviště. Kdyby se přitom Ukrajinci o své tanky lépe starali, mohly by jim nyní pomoci v eskalující krizi s Ruskem, které chce normalizovat Krym a již ho plně kontroluje svými jednotkami.

Ojedinělé snímky se podařilo pořídit amatérskému fotografovi Pavlu Itkinovi (18). Ten dlouhé dny obcházel areál, který střeží hlídky, a hledal cestu dovnitř. Nakonec se mu to podařilo a Pavel tak zažil prohlídku svého života.

V areálu se pohyboval nepozorovaně několik hodin a podařilo se mu nafotit ojedinělé snímky nefunkční vojenské techniky ze sovětské éry. I když jsou tanky zastaralé, tak kdyby o ně technici dobře pečovali, mohly Ukrajině dát alespoň naději, že by Krym před Ruskem ubránila.

Ukrajinské ministerstvo obrany tvrdí, že od velitele ruské Černomořské flotily obdrželo ultimátum, že musí vojáci složit zbraně do dnešních čtyř hodin ranních. Jinak prý dojde k útoku. Rusko posléze zprávu dementovalo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 4. března 2014 17:48 )

Tak hele starej rybíze. To nebyl Stefan Bandera s partou ale Vlasovova osvobozenecká armáda!!! Ale mýlit se může každej v tom fofru!!

wolf66 ( 4. března 2014 17:24 )

Tady píší mladí rybízové kteří ani nevědí kdo to byl Bandera a víte pitomci,že v roce 1945 zachránil kus Prahy než je rusáci stříleli jak zajíce,asi o té době víte ho..o.

krupan10 ( 4. března 2014 12:20 )

s Vámi souhlasím, jen se pořád divím, kolik vymazaných smažek tady žvaní o hitlerovcích

krupan10 ( 4. března 2014 12:18 )

á , Putnova bukvice se vzbudila

krupan10 ( 4. března 2014 12:17 )

hezký, jseš dobře vymetenej Vávro

Zobrazit celou diskusi