Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Selfie frčí i na Krymu: Ukrajinci se fotí s vojáky i transportéry!

Autor: shp - 
3. března 2014
17:54

Válka na Krymu je na spadnutí, ale ne všichni si z toho dělají hlavu. Někteří Ukrajinci fotí sami sebe s ruskou vojenskou technikou i okupačními vojáky ve své domovině. Na Krymu frčí i selfie, neboli autoportréty, které pak Ukrajinci sdílí na sociálních sítích.

Dívka se staví před obrněné vozidlo, kolem kterého hlídkují ruští vojáci bez označení. Vytahuje mobilní telefon a sama se s ním fotí tak, aby vyniklo bizarní válečné pozadí. Selfie, které ovládly letošní udílení Oscarů, frčí i na Ukrajině.

Ukrajinci se musí smířit s vojenskou atmosférou, ať se jim to líbí, nebo ne. Na Krymu však žije početná ruská menšina, která s jeho odtržením od Ukrajiny souhlasí a ruské vojenské jednotky v zemi vítá.

Tito lidé se s ruskými vojáky rádi fotí, třesou jim rukama a poklepávají je na rameno, a dokonce s nimi drží ruské vlajky. Již zítra je však může dobrá nálada přejít.

Pokud se ukrajinská armáda nestáhne do zítřejších čtyř hodin, je prý Rusko připraveno zaútočit.

itartas ( 4. března 2014 09:13 )

rolpa...každý má jiný zkušenosti. Ale proč se to tady vytahuje, vždyť to vůbec spolu nesouvisí byť by všichni antirusky smýšlející lidé chtěli. Tak snad fakta a okolnosti jsou naprosto rozdílné.

itartas ( 4. března 2014 09:08 )

rolpa...máš pravdu, bylo to tak.

itartas ( 4. března 2014 09:05 )

turan...co naděláš. Zvací dopis Obamovi zaslali i z Libye, Iráku, ...ty zpropadené zvací dopisy

itartas ( 4. března 2014 09:00 )

Janukovič v okamžiku, kdy nepodepsal asociační dohodu, tak byl odepsaný. Stále je to legitimní prezident Ukrajiny a může si říkat kdo chce co chce. Ten trouba co si sedl na jeho židli a hraje si na prezidenta už teď lituje, že to udělal. Se mi líbilo při jednom rozhovoru v tv na to téma, jak říkal redaktor...no, ale v ulicích jsou zástupci lidu bla bla a pozvaný politolog mu odvětil naprosto v klidu:" nikoliv pane, zástupci lidu jsou v parlamentu, ty co zde vidíme jak v ulicích nebo v budově parlamentu, jsou zástupci různých frakcí nikoliv však zástupci ukrajinského lidu"! a redaktor byl naprosto znemožněn. Hádám, že onen politolog už nikdy nebude pozván do tv !

jana999 ( 4. března 2014 08:57 )

taky oni jim doma nakukali, že nám jdou opravdu pomoci, ale slyšela jsem, že naopak nejhůř se chovali poláci

Zobrazit celou diskusi