Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Gates je znovu nejbohatší na světě! V Česku stále vládne Kellner

Bill Gates je opět podle časopisu Forbes nejbohatším na světě. Z českých podnikatelů se tradičně nejlépe vede Petru Kellnerovi.
Bill Gates je opět podle časopisu Forbes nejbohatším na světě. Z českých podnikatelů se tradičně nejlépe vede Petru Kellnerovi.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
3. března 2014
19:13

Po čtyřech letech je opět nejbohatším člověkem na světě spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates. Podle časopisu Forbes narostlo loni jeho jmění o devět miliard dolarů. Po čtyřech letech tak předstihl mexického telekomunikačního magnáta Carlose Slima Helú. Z Čechů je na tom tradičně nejlépe

Gates se dostal před Slimu díky 4 miliardovému rozdílu. Někdejší magnát Microsoftu si totiž loni polepšil celkem o devět miliard dolarů. Jeho majetek je podle Forbesu 76 miliard dolarů.

Třetím do elitní party je pak muž, který zbohatl díky konfekční módě, Španěl Amancio Ortega, známý díky svému oděvnímu řetězci Zara. Jeho jmění se odhaduje na 64 miliard dolarů.

Asi nejrapidnější nárůst jmění zaznamenal zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg. V uplynulém roce totiž své jmění téměř zdvojnásobil. Z 15,2 miliard dolarů poskočil na 28,5 miliardy. Podle Forbesu si vydělal hlavně na masivním rozšíření chytrých telefonů, respektive s tím souvisejícím větším objemem prodejů reklamy.

V Česku přibylo dolarových miliardářů

Z tuzemských podnikatelů si tradičně nejlépe vede Petr Kellner, vůdčí osoba skupiny PPF. Podle Forbesu činí jeho majetek jedenáct miliard dolarů. Klub dolarových miliardářů navíc v rámci Česka rozšířil o Radovana Vítka a Pavla Tykače.

budybad ( 3. března 2014 23:30 )

Nevim ale asi by me to ani nebavilo mit hodne penez. Bez penez uplne je zivot na prd. Ale mit zase tolik ze si muzu cokoliv dovolit koupit, to by me taky nebavilo. Pak clovek straci cil zivota a vlastne se stane takovym unudenym milionarem. A krome toho od zdravotnich problem mu prachy stejne nepomuzou a natahne backory stejne jako ten chudas. Jenom chudas mel troche bohatsi zivot, protoze mel nejaky zivotni sen a nejake prani.

zdrclamrdka ( 3. března 2014 20:34 )

tak, tak, je to pravda

zdrclamrdka ( 3. března 2014 20:33 )

pět lidí ve ¨forbesu?" je vidět že i v česku se daj nakrást poměrně slušný peníze

japome ( 3. března 2014 19:50 )

pročpak se na něj PLESK nenalepí bylo by to jistě zajímavé

Zobrazit celou diskusi