Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kdo ohrožuje cestující v tramvaji? Pražský řidič okradl spící ženu, tvrdí svědek

Autor: Saša Vetkovská - 
3. března 2014
15:27

Horor, na jehož konci je zraněný mladík a okradená slečna, se odehrál v sobotu v noční tramvaji č. 55 na konečné v pražských Kobylisích. Děsivé je, že podle svědků je pachatelem samotný řidič!

Vraždu Danuše S. (†64) v tramvaji č. 17 policisté neobjasnili a je tu další šok. Marie (58) z Prahy jela ráno do práce. Ve voze byla ona, opilý mladík a chlapec s dívkou. „Spali, ona měla přes rameno kabelku. Opilého řidič popostrčil, aby vystoupil. Spadl...“ líčila Blesku. Nabídla mu pomoc, ale nechtěl. Pro jistotu ho s kolegou z restaurace, kde pracují, sledovali. A začaly se dít věci.

Vzal jí kabelku

Spící pár řidič nevyprovodil. „Tramvaj zhasla a řidič si k těm dvěma přisedl,“ popsal událost Mariin kolega Vinzenzo Luciani (45).  Mysleli si, že dívku osahává. „Pak jsme viděli, jak sahal na kabelku. Vzal ji a odnesl do kabinky. Tramvaj rozsvítil a začal je budit,“ pokračoval Luciani. Dvojice vystoupila a vůz popojel do vozovny. „Za bránou řidič vyskočil a něco, velikostí podobné kabelce, hodil do zaparkovaného auta,“ dodal svědek.

To už na ulici pobíhala okradená dvojice. „Byli zmatení, holka plakala, že ji někdo okradl, a v ruce držela jen ucho kabelky,“ vzpomíná Luciani. Řekli jim, co viděli, a mladík zavolal policii. „Vzpomněli jsme si na tramvaj č. 17. Když se tohle děje, hned nás napadlo, že paní nachytala řidiče, jak ji okrádá, a ten ji pak v afektu zastřelil,“ uvažoval Luciani.

Dopravní podnik nic neví

"Na dispečinku jsme žádné hlášení neměli, obraťte se na policii," reagovala mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Policie případ šetří. "V 5.51 jsme vyjížděli k vozovně Kobylisy. Policii kontaktovala žena (23) s tím, že usnula v tramvaji, a když ji vzbudil řidič, zjistila, že jí někdo odřízl kabelku. Nikoho jsme zatím neobvinili, po pachateli pátráme," řekl mluvčí policie Jan Daněk.

nesnasim.bulvar ( 4. března 2014 22:03 )

Paní Nováková: Omlouvám se, pokud jsem snad reagoval útočně, ale opravdu mě dokáže neskutečně rozzuřit lidská hloupost. Doporučuji si přečíst toto: http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/trestny-cin-pomluvy-35083.html

petranovakova456 ( 4. března 2014 21:24 )

Myslím, že jste zdaleka nepochopil pointu mojí poznámky s parkovištěm na vozovně. Vy jste psal, že tam žádné parkoviště není, já jsem vám to vyvrátila. Takže si teď dovolím citovat já Vás: ,,Nechápu, co chtěl básník říci tímto komentářem?! Až vystřízlivíte, zkuste váš komentář napsat tak, aby byl pochopitelný pro všechny čtenáře těchto výjevů." Zajímalo by mě, co je na tomto článku nezákonného, něco konkrétního!? Přečtěte si příspěvek o několik komentářů výše a sám uvidíte, že to pan Šíbal takto napsal. Je mi upřímně jedno, že mi člověk jako Vy říká, že nejsem inteligentní, protože to opravdu nemůže zamrzet od člověka, který tu dost agresivně očišťuje jméno Dopravního podniku, stůj co stůj. Ani jeden jsme tam nebyli, ale vy nemáte právo tu někoho obviňovat z křivého svědectví, nebo psaní spatlaného článku apod., jen proto že máte nějaký osobní zájem v tomto podniku a hlavně případu. A především, nikdo tu nenapadá Dopravní podnik, článek se týká pouze jednoho konkrétního řidiče tramvaje. Naopak je docela zarážející, že Dopravní podnik a především jeho zaměstnanci ho takto obhajují. Já na Vašem místě bych se styděla za to, mít takového kolegu (nebo někoho takového zaměstnávat, netuším, na jakém postu jste). A je mi Vás docela líto, že když máte na všechno takové chytré názory, že se zahazujete debatou na stránkách Blesku. Že to máte zapotřebí. My, s opačným názorem, jak jste řekl postrádáme inteligenci, je to hold naše úroveň, že my hloupí čteme Blesk a dokážou nás zarazit takovéto věci...

nesnasim.bulvar ( 4. března 2014 19:33 )

Paní Nováková: V článku je jasně uvedeno: cituji "vůz popojel do vozovny. „Za bránou řidič vyskočil a něco, velikostí podobné kabelce, hodil do zaparkovaného auta,“ dodal svědek." Z uvedeného tedy vyplývá, že pan řidič zajel do vozovny s tramvají, tam vystoupil, hodil věci do předem připraveného auta, nasedl a spanile pokračoval dále do vozovny. Potrefená husa křičí, pokud někdo jedná v rozporu se zákonem a tento článek, paní Nováková, je opravdu na hraně. Vám však zcela jistě představivost nechybí, zato inteligence evidentně ano. Nikdo zde nikoho neobviňuje, vyjma paní "redaktorky", či jednoho pofidérního svědka. Pouze upozorňuji na fakt, že tento článek je evidentně cíleným útokem na DPP a na konkrétního řidiče tramvaje. BEZ DŮKAZŮ a při údajném vyšetřování policie vydává pisatelka článku tyto nepodložené "informace".

petranovakova456 ( 4. března 2014 13:56 )

Myslím, že faktické chyby jste dopustil právě Vy, když tak důkladně znáte prostředí vozovny Kobylisy, určitě byste potom věděl, že tam parkoviště je. Stačí zadat vozovna Kobylisy do googlu, najdete tam totiž tohle: http://www.zeleznice.comze.com/wp-content/uploads/2012/09/Vozovna-nova.jpg - vpravo nahoře je parkoviště. Řekla bych, že tímto vaše názory docela postrádají smysl. Znáte to, jak se říká, potrefená husa nejvíce křičí... Ale je docela smutné, když se někdo rozhodne vyjít s tímto svědectvím na veřejnost, aby si ostatní také udělali obrázek a byli více ostražití a ve finále je obviněn z toho, že je okradl on sám. Jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat zdejším komentátorům všeho, než pana Lucianiho obviní ve finále z vraždy v tramvaji č. 17. Přeji všem pěkný den a bujnou fantazii především! ;)

nesnasim.bulvar ( 4. března 2014 12:09 )

Jedná se patrně o špatný žert "redaktorky", která byla při psaní článku opilá, nebo zdrogovaná. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Ovšem nijak mě to netrápí, BLESK je přeci jen pouze bulvárním plátkem.

Zobrazit celou diskusi