Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V Pákistánu zabíjely po domácku vyrobené pumy! Usmrtily 12 lidí

Dvě bomby zabily v Pákistánu dvanáct lidí (ilustrační foto).
Dvě bomby zabily v Pákistánu dvanáct lidí (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
1. března 2014
13:31

Dvě po domácku vyrobené nálože dnes v Pákistánu zabíjely! Při pumovém útoku, k němuž se zatím nikdo nepřihlásil, zemřelo 12 členů pákistánského bezpečnostního doprovodu lékařů.

Dvojí pumový útok dnes na severozápadě Pákistánu usmrtil nejméně 12 členů pákistánského bezpečnostního doprovodu lékařského týmu, který očkuje proti dětské obrně. S odvoláním na místní úřady o tom informovaly agentury AFP a AP.

Útok, při němž explodovaly po domácku vyrobené nálože, zasáhl konvoje ochranné jednotky na kmenovém území Chajbar, které je jedním z hlavních působišť fundamentalistů z hnutí Taliban v pákistánsko-afghánském pohraničí.

Podle agentury AP byly exploze dvě. První bomba zasáhla policejní eskortu v místní vesnici a usmrtila šest policistů. O několik minut později další bomba na silnici zasáhla policejní vozidla, jež byla vyslána pro oběti prvního útoku.

Zemřelo dalších šest policistů. Při útocích bylo také 20 lidí zraněno. Všichni členové očkovacího týmu jsou však údajně v pořádku. K odpovědnosti za útok se zatím nikdo nepřihlásil, ale očkovací týmy jsou podle AP v Pákistánu často terčem útoků islamistů. Ti tvrdí, že očkovací kampaně jsou ve skutečnosti nástrojem špionáže a že vakcinace sterilizuje chlapce.

Zobrazit celou diskusi