Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hříšný farář obviněný ze znásilnění: Ze zasvěcené panny prý vymítal ďábla!

Autor: Jiří Čada - 
28. února 2014
17:03

Prostopášný římskokatolický farář Erik T. (52), který za čtyřnásobné znásilnění ženy (37) z Havlíčkova Brodu skončil ve vazební věznici, nyní lítá v dalším průšvihu. Bez povolení královéhradeckého biskupa totiž vymítal ďábla z těl věřících.

Právě znásilněná žena byla jednou z jeho klientek! Blesku to exkluzivně potvrdil nadřízený Erika T. havlíčkobrodský vikář Pavel Hroznata Adamec. „K exorcizmu neměl v žádném případě povolení biskupa,“ řekl vikář Pavel Hroznata Adamec.

Farář Erik T. je stále v královéhradecké vazební věznici. Nyní ho čeká psychologický posudek a do měsíce by měla být vypracována obžaloba. „Také poškozená žena podstoupila šetření znalců a její výpověď je naprosto věrohodná,“ zdůraznil zdroj, který je s případem seznámen.

„Se znásilněnou ženou, se Erik znal už dlouho, on byl v minulosti pověřen dohledem nad Institutem zasvěcených panen, kde ona rovněž byla,“ vyprávěl Blesku mezi dveřmi farního úřadu havlíčkobrodský vikář. „Dnes už věřím, že to Erik udělal,“ připouští.

Farář Erik byl v Havlíčkově Brodě za trest, za obrovské dluhy, které ve svém předchozím působišti nasekal. „Byl biskupem zbaven všeho ekonomického rozhodování. S tou ženou se setkával pracovně jen jednou týdně při bohoslužbě v Havlíčkově Brodě. Ta dál pracuje jako kostelnice, zatím u soudu nepadlo žádné rozhodnutí,“ míní vikář Adamec. O věrohodnosti znásilnění se vikář nechtěl vyjadřovat.

„Pochopitelně, když někdo nahlásí své znásilnění až po čtvrté je to divné,“ připustil vikář. Erik prý na ní však mohl mít v důsledku nedovoleného vymítání ďábla velký vliv.

Co je Exorcismus?

Jde o vyhánění pomocí specielních intenzivních modliteb zlých sil (ďábla) z lidí, zvířat a věcí. Je součástí katolické nauky a liturgie. V diecézi je vždy k tomuto účelu vyškolený a biskupem pověřený kněz. Církev v současnosti však před zahájením vymítání, ke kterému dnes už dochází jen velmi zřídka, vždy požaduje předchozí psychiatrické vyšetření.

 

Video Teta obviněného faráře: Je to svinstvo! - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

 

 

 

 

jsemtady ( 18. března 2014 15:01 )

Ono vystudováním na faráře mu přece péro neupadne. Pudy jsou pudy. Pokud to dotyčná nahlásí až po čtvrtém"znásilnění" tak je to divné,. Asi jí to po čtvrté neudělal dle jejích představ.

moiaza ( 1. března 2014 18:19 )

To není hříšný farář. To je pravá tvář církve! Smilnit, loupit, vraždit. To byly a jsou priority církve.

krupan10 ( 1. března 2014 17:56 )

máte pravdu, jsou to navíc odporní pokrytci

gabreta ( 1. března 2014 15:24 )

No restituce církvím už Kalousek odklepnul, teď vymítání ďábla a postupně přejdou k upalování čarodějnic! No a začíná tu bejt středověk!!

marlen52 ( 1. března 2014 13:12 )

no vida pak že nemá paní Janečková pravu plně s ní souhlasím.a tohle je daleko horší než homosexualita.

Zobrazit celou diskusi