Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiče prosí lékaře, aby přeoperovali jejich šestiletého chlapce na dívku

Šestiletý slovenský chlapec Samko chce být dívkou
Šestiletý slovenský chlapec Samko chce být dívkou  (Autor: Nový čas)
Autor: shp - 
28. února 2014
14:35

Malý Samko (6) ze Slovenska se narodil se špatně vyvinutými pohlavními orgány. Lékaři jeho rodičům doporučili změnu pohlaví, a tak ho od narození vychovávají jako holčičku. Přesto se slíbené operace ještě nedočkala.

Nikdo jí neřekně jinak než Vivien, rodiče, příbuzní, děti ve školce. Má dlouhé vlásky zapletené do copánků, nosí růžové oblečení, hraje si s panenkami. To všechno, přestože na svět přišla jako chlapec.

Během těhotenství lékaři mamince tvrdili, že je všechno v pořádku. Když se však miminko narodilo, ukázalo se, že má Samko špatně vyvinuté pohlavní orgány.

Samko měl bohužel i další zdravotní problémy se střevy a posunutými ledvinami. Po narození absolvoval dvanáctihodinovou operaci, a hned druhý den strávil na operačním sále dalších osm hodin. První rok jeho života nebyl ničím jiným než bojem o holý život.

Nakonec se však na dítě usmálo štěstí a operace mu pomohly. Rodiče ho tedy začali vychovávat jako holčičku. „I okolí ji tak bere,“ řekla maminka Novému Času. „Stále čekáme na operaci,“ dodala smutně maminka. Odborníci na Slovensku si však na změnu pohlaví stále netroufli a na operaci v zahraničí nemá rodina peníze. Po operaci by následovala změna dokladů a hormonální léčba, která by předešla tomu, aby se Vivien v budoucnu cítila jako chlapec.

ronyrony ( 28. února 2014 16:42 )

Ty seš blbej

moiaza ( 28. února 2014 15:58 )

Možná by bylo dobré, kdyby si ji adoptovali Sidovský s Vítkem.

szyslak ( 28. února 2014 15:40 )

a nebo muze zustat tak jak je a v dospelosti se stat plnohodnotnym clenem redakce Blesku

marlen52 ( 28. února 2014 15:24 )

neměli by to nechat na něm až doroste at se rozhodne sám

Zobrazit celou diskusi