Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nebezpečné náměstí v Jirkově u Chomutova: Schody jako vlnobití, lidé na nich padají!

Autor: lac - 
27. února 2014
14:52

Náměstí v Jirkově u Chomutova „zdobí“ několik schůdků, jen 10 cm vysokých. Podle architekta mají připomínat vlnobití. Lidé však toto vlnobití mnohdy neustojí a padají a padají...

Jaroslava Janáková (60) z Chomutova šla před týdnem večer od kina napříč jirkovským rynkem. „Najednou jsem šlápla do prázdna a už se válela. Nikde žádné varování, že přijde schod,“ zlobila se žena.

Hned šla na městskou policii a druhý den na radnici. Nepochodila. „Prý o tom vědí, ale nic s tím dělat nemohou, natož zaplatit škodu. Označit to snad ale mohou,“ řekla Blesku paní Jaroslava. „Po pádu jsem byla otřesená. Mrzí mě zničené boty a kalhoty. To je dva a půl tisíce,“ vyčíslila. Nejhorší prý je, že má oteklé koleno, ruku a drobné oděrky.

Až počasí dovolí!

„Přiznávám, podobnou událost už jsme řešili,“ řekla mluvčí radnice Eva Dušková s tím, že nejde o schody, ale stupně, kterými chtěl projektant plochu ozvláštnit. Na radnici také připustili, že zde scházely pásky odrážející světlo. Stěžovatelka si podle mluvčí prý ale mohla vybrat jiné místo, kudy jít! „Až to počasí dovolí, umístíme tam nové odrazky,“ slíbila nápravu. Do té doby se zřejmě bude ale padat dál…

Právník: Odpovědné je město!

„Odpovědnost nese město. Jeho pracovníci musí vycházet z nového občanského zákoníku, který je přísnější. Radnice odpovídá za překážky, u nichž lze předpokládat, že mohou jinému způsobit škodu. Nikdo nemůže podle obvyklých zvyklostí předpokládat, že tam bude schod, nebo jiná anomálie. Město jednoznačně odpovídá za stav, nad kterým má kontrolu,“ řekl Blesku právník  Patrik Bauer.

abzk ( 27. února 2014 17:15 )

Tak tam u vás o těch dírách už víš a jsou tam předpokládatelný. Tuhle obludnost na zabití vymyslel nějakej debil a na opticky zdánlivé rovině to nikdo kdo to nezná skutečně nečeká. Pokud chcete mít veřejné osvětlení a žádné díry, celkem jednoduchý recept: Zvolte si starostu kterýmu jde o lidi a umí hospodařit. Nevztekejte se když vám třeba zvedne roční poplatek za popelnici na tisícovku. Obec nebude muset likvidaci odpadu dotovat a může investovat třeba do opravy těch děr. A pak je dobrý aby si vesnice nějak na osvětlení vydělala. Možností je několik. Třeba něco udělat pro turistický ruch, nebo nasmlouvat s filmařema nějaké natáčení - třeba z Doktorů v Počátcích nebo jak se ta ptákovina jmenuje, teď dost slušně těžej tři vesnice a navíc i konkrétní lidi co dávaj k dispozici vlastní domky k natáčení z to mají slušnej vývar. Nebo taková Rallye přes vesnici dokáže zaplatit takových deset lamp veřejného osvětlení.

milan1959 ( 27. února 2014 17:14 )

Blbost těchto padajících lidí je nekonečná

mortis69 ( 27. února 2014 15:40 )

Kdyby u nás na vsi měla bejt každá díra označená,tak máme světelnou álej A veřejné osvětlení není žádné

Zobrazit celou diskusi