Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nečas u výslechu: Mé obvinění je vykonstruované!

Autor: lvi - 
25. února 2014
12:10

Expremiér Petr Nečas dnes absolvoval výslech kvůli svému obvinění v kauze tzv. poslaneckých trafik. Na místě však odmítl vypovídat a vyčkává na vyhodnocení své stížnosti proti obvinění. Nečase ÚOOZ viní z uplácení, za což mu hrozí až šest let vězení.

Nečas za doprovodu svého advokáta Josefa Lžičaře novinářům zopakoval, že celé zmíněné obvinění je vykonstruované a má i další, pro něj znepokojující aspekty. „Vzhledem k tomu, že považuji toto obvinění za vykonstruované, politicky a osobně podjaté, samozřejmě s ním nesouhlasím, tak jsem podal poměrně obsáhlé zdůvodnění ve své stížnosti Nejvyššímu státnímu zastupitelství. Dokud Nejvyšší státní zastupitelství nerozhodne o mé stížnosti, kde jsem poměrně podrobně popsal důvody, proč toto obvinění jako vykonstruované odmítám, tak k tomu nemám co dodávat,“ odpověděl Nečas novinářům při odchodu na dotaz, zda na policii vypovídal.

Expremiér hodlá vyčkat právě na vyhodnocení své stížnosti a jeho odůvodnění. Další postup pak bude koordinovat se svým obhájcem. Navíc žádá v celé kauze zopakovat veškeré výslechy. Celé vyšetřování se tak může výrazně protáhnout.

Podle ÚOOZ se někdejší premiér podplácení dopustil tím, že trojici bývalých poslanců ODS Petru Tluchořovi, Marku Šnajdrovi a Ivanu Fuksovi zajistil posty ve firmách se státní účastí výměnou za to, že se vzdají poslaneckého mandátu.

Kauza údajného podplacení Tluchoře, Fuksy a Šnajdra vedla k pádu Nečasovy vlády, Nečas se rovněž vzdal funkce předsedy ODS. V současné době jsou v této větvi případu obviněni bývalá šéfka vládního kabinetu Nagyová, nynější Nečasova manželka, a někdejší Fuksův náměstek Roman Boček. Nagyová s Bočkem podle žalobců společně navedli Nečase k přislíbení úplatku.

jity ( 26. února 2014 11:34 )

Přece nebude tvrdit, že podezření je oprávněné, musí si to nějak zdůvodnit, starej ramlík.

illis ( 25. února 2014 22:39 )

No a kde jsou ty Boží mlýny, čekám a zatím nic .

ave-m ( 25. února 2014 21:44 )

Kéžby tak byli potrestání všichni, co rozkradli majetek poctivých lidí, národ by už měl vzít do vlastních rukou pořádek a nenechat se nahánět, cenzurovat, sledovat, kde to žijeme? Lidi jak trosky bez dmova, spousta sebevražd a vražd hlavně důchodců. kteří živoří za celoživotní práci. To jsme dopadli. A bude hůř, raději odtud pryč.

illis ( 25. února 2014 19:46 )

illis ( 25. února 2014 19:45 )

abvydavatelstvi

Zobrazit celou diskusi