Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Média můžou za odchod trenéra Hadamczika. Nýmandi vzkazují: Takhle odchází jen srab!

Trenér Alois Hadamczik dnes rezignoval na funkci hlavního trenéra.
Trenér Alois Hadamczik dnes rezignoval na funkci hlavního trenéra.  (Autor: ČTK)
Autor: red - 
24. února 2014
18:35

Kope kolem sebe, vinu hází na všechny strany, jen na svoji osobu tak trochu zapomněl! Místo toho, aby kouč hokejového nároďáku Alois Hadamczik (61) předstoupil před národ a oficiálně oznámil svoji rezignaci, vybral si pro tak zásadní sdělení spřízněné regionální rádio. A ještě svůj debakl házel na druhé. Podle jeho slov na nýmandy novináře.

„Média se proti mně spikla,“ pláče extrenér českého týmu, jenž považuje negativní články v novinách za údajný PUČ proti své osobě.

Místo toho si po zpackaném olympijském turnaji, kde Češi porazili jen Lotyše a Slováky, liboval v házení špíny na okolí. První jsou pro Hadamczika na černé listině novináři!

V rozhovoru pro Hitradio Orion měl Hadamczik výkyvy nálad, chvílemi se rozohnil, pak zase mluvil klidněji. Snažil se popsat situaci, proč se vzdává vedení reprezentace. Ve finále si ale »čistil vlastní triko«. Ani jednou totiž neřekl: „Ano, udělal jsem chyby!“

Kdo by kouče nekritizoval, když za sedm let (s dvouletou přestávkou) u národního týmu nic nevyhrál. Když si stále tvrdohlavě obhajuje nominaci do Soči, která výkonnostně totálně zkolabovala. „Stojím si za těmi, koho jsem do Ruska vzal,“ prohlašoval hrdě.

Často se zmiňuje o aroganci a neúctě, ale nejsou právě tato slova tím, čím tak často argumentuje? Nezbývá tedy nic jiného, než veškerou špínu hodit na lidi kolem sebe.

„Jestliže se stalo, co se stalo, a chtějí mi poroučet takoví nýmandi, kteří jen píší do novin, nemají žádnou školu a říkají mi, jaký mám nebo nemám systém. Jestli jsem s někým mluvil, nemluvil, jestli ten brankář měl chytat nebo ne, tak jsem si říkal, hele, ať to dělá někdo jinej. Národní tým už dál vést nebudu,“ zněla jeho rezignace.

Hadamczik neubíral z ostře zvoleného slovníku. „Novináři dostali náš národ do davové psychózy. Řekl jsem si, že nenechám ubližovat sobě, svojí rodině ani hokeji. To, abych se vracel nebo zůstal u nároďáku, není vůbec možný,“ zdůraznil.

Možná je to lepší, že se takhle rozhodl. Bude mít klid jak on, tak i ta velká většina těch, kteří ho u reprezentace nechtěli…