Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pohřeb zavražděné (†64) v tramvaji č. 17: Malý Vojtíšek mával babičce na cestě do nebe

Autor: sch, ljš - 
24. února 2014
16:19

Byla hodná, starostlivá a bezkonfliktní. Nikdo z jejích blízkých nechápe, proč musela Danuše S. zemřít. Zastřelil ji v tramvaji číslo 17 šílenec nebo zloděj kvůli obyčejné kabelce? Odpověď zná jen vrah. Dnes ji rodina včetně milovaného vnoučka Vojtíška vyprovodila na cestu do nebe.

Do zbraslavského Kostela sv. Jakuba Staršího se dnes s tragicky zesnulou Danuší přišla v slzách rozloučit asi stovka lidí. V přední lavici seděl její manžel a dcera s vnoučkem Vojtíškem.

Chlapeček obřad přestál v náručí svého dědečka, který jako jediný dokázal bojovat se slzami. "Měl jsem babičku moc rád," říkal malý Vojta po pohřbu. "To je dobře, tak si to pamatuj," odpověděl mu manžel zesnulé. Když se chlapeček zeptal, jestli babičku ještě uvidí, odpověděl mu: "Už je v nebi..."

Ani slova útěchy o nevyzpytatelných božích cestách, která v malebném kostelíku pronášel kněz, nezabránila slzám přítomných. Její nepochopitelná tragická smrt, která skrývá tolik otázek, pohnula všemi. Nikdo si nedokáže vysvětlit, proč musela zemřít. "Byla strašně hodná, oba byli hodní, i její manžel. Nikdy by neublížili ani mouše. Byli to přepychoví lidé,“ řekla Blesku sousedka manželů.

Našli důležitého svědka

V den pohřbu také došli policisté k zásadnímu zjištění. Díky pomoci médií a veřejnosti se podařilo najít klíčového svědka, který spolu s ženou do tramvaje nastoupil. I díky jeho svědectví detektivové 1. oddělení zjistili, že žena byla naživu ještě v zastávce Belárie v 10:10.

Nyní kriminalisté prosí o svědectví cestujících nebo kohokoliv, kdo se v čase od 10:07 do 10:13 pohyboval, cestoval nebo stál na zastávkách tramvaje Černý kůň, Belárie, Modřanská škola a Nádraží Modřany. Žena seděla ve druhém voze na pravé straně vozu ve směru jízdy mezi prvními a druhými dveřmi.