Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Horskou chatu zavalila skála: V troskách zemřely dvě děti

Autor: ČTK - 
24. února 2014
10:47

Dvě děti zemřely v troskách chaty u alpského lyžařského střediska Isola 2000 na jihu Francie poté, co domek zavalila skála. K neštěstí došlo v neděli před pátou hodinou ráno, kdy většina obyvatel horské chaty ještě spala.

Obří kus skály se uvolnil nejspíš v důsledku vytrvalých dešťů a sesuvu půdy. O případu informoval britský deník The Daily Telegraph.

"Stalo se to v chatce na okraji vesnice. Došlo k sesuvu půdy. Uvnitř domu bylo sedm lidí, pět dospělých a dvě děti," uvedl Jean-Marie Bogini, starosta vesnice Isola. Jak dodal, některým ubytovaným se podařilo z chaty dostat, dvě děti - sedmileté a desetileté - ale zůstaly uvnitř. Žádná z obětí zatím nebyla identifikována.

Jak uvedl velitel záchranných prací Gael Marchand, tři přeživší se z trosek dostali sami, dvěma museli pomoci. Obří balvan zhruba o velikosti desetkrát pět metrů se utrhl ze skalní stěny, nejdříve narazil do silnice a poté se svalil na horskou chatku. Skalní stěna byla nejspíš narušená a velmi křehká kvůli dlouhému období intenzivních dešťů a tání, dodal Marchand. Přeživší byli převezeni do nemocnice v Nice, kde jim ošetřili drobná zranění a pomáhají jim vyrovnat se s tragickou situací, kterou zažili, uvedl britský list.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi