Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dali byste mrznoucímu dítěti svou bundu? Reakce lidí na skryté kameře vás dojmou!

Jedenáctiletému chlapci na mrazu pomohlo hodně lidí. Podívejte se na dojemné video.
Jedenáctiletému chlapci na mrazu pomohlo hodně lidí. Podívejte se na dojemné video.  (Autor: Reprofoto youtube.com)
Autor: shp - 
21. února 2014
14:51

Malý chlapec mrzne venku na zastávce. Klepe se zimou, ruce o ruce si stále tře o sebe ve snaze se zahřát. Na sobě nemá žádnou bundu. Co byste udělali vy? Norská charitativní organizace natočila skrytou kamerou neuvěřitelné video plné dojemných reakcí kolemjdoucích.

Malého chlapce posadili jen v tenkém svetru na mráz na autobusovou zastávku v norském Oslu. Role dítěte v nesnázích se zhostil bez nároku na honorář Johannes (11). Budete překvapeni, kolik lidí mu bylo ochotno pomoci. Video vzniklo, aby upozornilo na utrpení dětí v Sýrii.

Johannes se zhostil své role na jedničku. Třásl se, naříkal a přilákal tak pozornost lidí na zastávce. „Poznal jsem na zastávce milé lidi. Pomohlo mi jich o mnoho více, než jsem si zpočátku myslel,“ prohlásil norský chlapeček.

Skutečně, chlapci byla ochotna pomoci spousta lidí. Někteří z nich pak dokonce mrzli sami v krátkém rukávu. To je obětování! Myslíte si, že by se lidé podobně zachovali i u nás? Napište nám to do diskuze.

itartas ( 22. února 2014 12:21 )

...ještě to není s lidským pokolením tak špatné, přece jenom ještě mají soucit. Ale jsou to především mladí lidé. Takže planeta má šanci!!

xsirax ( 22. února 2014 10:59 )

U nás aby mu někdo pomohl? To byl od autora článku jen špatný vtip, ne? Tady by klukovi akorát tak ještě ukradli boty.

yarda ( 22. února 2014 09:50 )

Já bych asi nejdřív volal 112. Protože kdybych se k tomu dítěti nějak měl, mohl by mne někdo pokládat za pedofila.

sores ( 22. února 2014 09:35 )

 od r.1989 se z lidí stali ještě větší hyeny než kdy byli! Každý chce strašně rychle bez práce zbohatnout aby byl jako ten bohatý zápaďák a tudíž se jde přes mrtvoly. Soucit pcha, slušnost pcha, poctivost pcha, pomoc bližnímu pcha. Osobně bych se o něj postaral aby byl v teple, včetně toho jít s ním rovnou na policii a tam ho odevzdat.

dobrotka ( 22. února 2014 05:34 )

Naprosto me fascinuje psani pisalku, kdyz se o 11 letem hochovi vyjadruji jako o chlapeckovi a kdyz pisou o dvou letem devcatku, tak napisou dvou leta divka.

Zobrazit celou diskusi