Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jeptiška (84) musí za mříže: Co vykutálená sestra provedla?

Autor: shp, ČTK - 
19. února 2014
08:37

Jeptiška za mřížemi? To se jen tak nevidí. Americký soud v úterý uložil trest 35 měsíců vězení řádové sestře Megan Rice (84), která v roce 2012 spolu se dvěma dalšími aktivisty pronikla do jaderného zařízení Oak Ridge ve státě Tennessee.

Megan Rice se v červenci před dvěma lety za doprovodu Michaela Walliho a Grega Boertjeho-Obeda, které soud poslal na 62 měsíců do vězení, pomocí nůžek na kov prostříhala do areálu Y-12 v Oak Ridge. V tomto komplexu Spojené státy zpracovávají a skladují uran. Zařízení vzniklo během projektu Manhattan, utajeného amerického vývoje jaderné bomby.

Průnik trojice do komplexu údajně narušil jaderný provoz a způsobil škody za více než 167 tisíc korun. Podle médií znamenal ostudu pro americké úřady, neboť ukázal na nedostatečná bezpečnostní zabezpečení. Obhajoba tvrdila, že akce byla jen symbolická a že jejím cílem nebylo zařízení poškodit. Úřady v této souvislosti prohlásily, že aktivisté se nedostali do blízkosti jaderného materiálu.

ruudazvostravy ( 19. února 2014 17:54 )

Nó tak to ye brnkačka,co bi se potom dělo,kdybi ta yeptiška vihulyla panu farářovy přy bohoslužbje festovje čů.ráka?To bi jý Kukluksklan ukřýžoval?

mandat ( 19. února 2014 11:28 )

Nespravedlnost vladne svetem. Ted v SRN je skandal, protoze nejaky politik SPD si objednal v Kanade porno video s detma.Kanadska policie zadala nemeckou policii o zadrzeni tohoto cloveka,netusili, ze se jedna o politika. A co se stalo ??????????? Ten dotycny politik dostal varovani, ze po nem jdou,aby vse pekne schoval. A vcera dokonce vyslo prohlaseni, ze mu udajne nekdo pocitac ukradl. Tohle je opravdu k zbliti. Normalniho cloveka okamzite za vrou a tento bandita se jen smeje a nic se nedeje.Dokonce se ted snazi tvrdit, ze par fotek nahych chlapecku neni trestne.

mandat ( 19. února 2014 11:25 )

 V CR neni demokracie. Bohuzel.

majojo ( 19. února 2014 11:07 )

Souhlas - oslavují báby, které ve sto letech skočí padákem nebo pařej až do rána se striptérama -a tuhle paní, která je nota bene trošinku hájená svým hábitem, pošlou do krimu? Pokrytci zasmolení!

ivuska1 ( 19. února 2014 11:00 )

Zobrazit celou diskusi